Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Ν. Παππάς: Η χώρα χρειάζεται μια δημόσια ΔΕΗ - Αναγκαία η αλλαγή του μεσοπρόθεσμου Μητσοτάκη με την ακραία λιτότητα

 Ν. Παππάς: Η χώρα χρειάζεται μια δημόσια ΔΕΗ - Αναγκαία η αλλαγή του μεσοπρόθεσμου Μητσοτάκη με την ακραία λιτότητα

Τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης

«Η χώρα χρειάζεται δημόσια ΔΕΗ και αυτό θα είναι προτεραιότητα μιας προοδευτικής διακυβέρνησης. Και για να ρυθμίζει την αγορά και για να προστατεύει τα αδύναμα νοικοκυριά και για να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της χώρας συνολικά και όχι μοχλό εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων», τόνισε ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππά, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης στη Βουλή.

Προηγουμένως είχε παρουσιάσει το παράδειγμα της γαλλικής δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, η οποία αποφάσισε εν μέσω της παρούσας κρίσης και κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, να επωμιστεί κόστος 10 δισ. ευρώ για να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος, αποδεικνύοντας έτσι τις «δυνατότητες που έχει μία δημόσια επιχείρηση να παρεμβαίνει στην αγορά, όπως έκανε και η ΔΕΗ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Ο Νίκος Παππάς επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που «επέλεξε να ιδιωτικοποιήσει εν κρυπτώ τη ΔΕΗ», όταν η ευρωπαϊκή τάση καταγράφει 334 περιπτώσεις αποϊδιωτικοποίησης επιχειρήσεων ενέργειας τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Σκωτίας και 20 ενώσεων εργαζομένων.

Κλείνοντας, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «έχει καταστήσει τη χώρα μας πρωταθλήτρια λιτότητας στην Ευρώπη», καθώς «εθελοντικά η Ελλάδα υποβάλλει μεσοπρόθεσμο που έχει πάνω από 10 μονάδες δημοσιονομική διόρθωση - λιτότητα». Συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται μία προοδευτική διακυβέρνηση για να βάλει με έμφαση το θέμα της αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το 2015, καταφέρνοντας να απαλλάξει τη χώρα από 20 δισ. ευρώ επιπλέον λιτότητα».

 

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)
«Προτιμώ τον θάνατον παρά να απατήσω λαόν εμπιστεύσαντα την τύχη του εις την αφοσίωσίν μου». (Ιωάννης Καποδίστριας)

Αρχειοθήκη ιστολογίου