Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Θετικές εκθέσεις αναλυτών για τη μετοχή της ΔΕΗ – Ανεβάζουν τις τιμές στόχο

energypress.gr

Χρήστος Στεφάνου

Τις θετικές προοπτικές για τη μετοχή της ΔΕΗ επισημαίνουν δύο πρόσφατες εκθέσεις αναλυτών, οι οποίες μάλιστα ανεβάζουν την τιμή στόχο πάνω από τα 14 ευρώ, με το ανοδικό περιθώριο να ξεπερνά το 50% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής. Και οι δύο εκθέσεις εστιάζουν στο μετασχηματισμό της εταιρείας και τη στροφή προς τις ΑΠΕ, ενώ αναφορά γίνεται και στην αναδιοργάνωση του προφίλ χρέους της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα χθες η Alpha Finance προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ από τα Ευρώ 12,7 στα Ευρώ 14.00 (+55% περιθώριο ανόδου) και διατηρεί τη σύσταση «Buy» μετά το επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ και την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) κατά Ευρώ 1,35 δισ.

Η Alpha Finance είναι θετική για τις προοπτικές της εταιρείας και στο updated report της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης επισημαίνονται τα ακόλουθα: 

Η ΔΕΗ μετασχηματίζεται σε μία σύγχρονη καθετοποιημένη ενεργειακή εταιρεία με αυξημένη συνεισφορά στην κερδοφορία της από ΑΠΕ, μια και η δυναμικότητα εγκατεστημένων ΑΠΕ αναμένεται να φθάσει στα 9,5 GW μέχρι το 2026, εκ των οποίων 8,4 GW στην Ελλάδα από 3,4 GW στο τέλος του 2021.

Η σταδιακή μείωση της εξάρτησης της ΔΕΗ από τη λιγνιτική παραγωγή αναμένεται να μειώσει αισθητά τις εκπομπές CO2 (κατά 68% μέχρι το 2024 σε σχέση με το 2020) και αντίστοιχα τα σχετικά κόστη, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η σημαντική αύξηση των τιμών εκπομπών CO2 το τελευταίο διάστημα.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει επιτύχει την αναδιοργάνωση του προφίλ χρέους με χρηματοδότηση σε πολύ πιο ευνοϊκούς όρους σε σχέση με το παρελθόν.

Είχε προηγηθεί η θετική ανάλυση της Pantelakis, η οποία εκτιμά ότι μέσα από την ενεργειακή κρίση θα αναδειχθεί το στόρι της αξίας της εταιρείας. Όπως ανέφερε η χρηματιστηριακή, η ΔΕΗ σπεύδει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της πράσινης μετάβασης και βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση για να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της αγοράς των ΑΠΕ και να επιτύχει υψηλότερες αποδόσεις σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό της. Μπορεί συγκυριακά η ενεργειακή κρίση να θολώνει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τις αξίες γύρω από την εταιρεία, ωστόσο αυτή δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα ενώ και η ΔΕΗ από την πλευρά της έχει αναπτύξει ισχυρές άμυνες. Η έκθεση επαναβεβαίωσε την σύσταση Overweight με τιμή στόχο τα 14,5 ευρώ, καθώς η αγορά προσβλέπει ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε πορεία επίτευξης υψηλότερων και λιγότερων ευμετάβλητων μελλοντικών κερδών και παράλληλα φαίνεται να έχει προεξοφλήσει πιθανές αρνητικές αξίες για το κομμάτι της προμήθειας. 

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)
«Προτιμώ τον θάνατον παρά να απατήσω λαόν εμπιστεύσαντα την τύχη του εις την αφοσίωσίν μου». (Ιωάννης Καποδίστριας)

Αρχειοθήκη ιστολογίου