Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΔΕΗ: Έληξε η θητεία Φωτόπουλου και Καραλευθέρη στο ΔΣ - Συνεχίζουν ως σύμβουλοι της Διοίκησης

 


Εδώ και περίπου ένα μήνα, έχει λήξει τύποις η θητεία των Νίκου Φωτόπουλου και Παντελή Καραλευθέρη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ. Οι δύο μέχρι πρότινος εκπρόσωποι των εργαζομένων, θα συνεχίσουν να υπηρετούν την Εταιρεία ως σύμβουλοι της Διοίκησης. Άλλωστε, έχουν και οι δύο συμπληρώσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στον αριθμό θητειών που μπορούν να υπηρετήσουν. Τη μία θέση την έχει καταλάβει εκπρόσωπος του Υπερταμείου μετά και τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση.

Η άλλη θέση θα καταληφθεί από εκπρόσωπο των εργαζομένων, σύμφωνα και με τα όσα ισχύουν μετά τις εσωτερικές αλλαγές στη ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις από δύο γίνονται μία, ενώ αλλάζει και ο τρόπος ορισμού του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ. Το ΔΣ θα λειτουργήσει προς το παρόν με 10 αντί για 11 μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα ορίσει τους προτεινόμενους εκπροσώπους της, μετά το συνέδριο της, το οποίο σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις τοποθετείται την άνοιξη. Έως τότε, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ακολούθως η Εταιρεία θα επιλέξει έναν εκ των προτεινόμενων εκπροσώπων, ο οποίος πρέπει απαραίτητα να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η γενική συνέλευση της ΔΕΗ.

www.e-ptolemeos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου