Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Κρήτη: Τρύπησαν καλώδιο της ΔΕΗ και προκάλεσαν εκρήξεις


Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν στην Κρήτη  υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ οι οποίοι, ενώ πραγματοποιούσαν εργασίες υδροδότησης στο Ηράκλειο τρύπησαν καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, 20.000 volt, της ΔΕΗ. Ακολούθησαν εκρήξεις και πανικός. 

Όπως γράφει το cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί, όταν συνεργείο του Δήμου Ηρακλείου έσκαβε για να ανοίξει κανάλι από όπου θα περνούσαν δίκτυα ύδρευσης. Η εκσκαφή γινόταν στην οδό Ντεντιδάκηδων, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν στην διάθεση τους οι εργάτες του συνεργείου τα έργα προχωρούσαν και εξελίσσονταν ομαλά όταν ξαφνικά ακούστηκαν δύο βροντερές εκρήξεις με τα καλώδια να παίρνουν φωτιά ενώ αμέσως κόπηκε το ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή. Οι εργασίες διακόπηκαν πάραυτα και οι υπάλληλοι έψαξαν τα σχέδια για να βρουν αν περνάνε καλώδια του ηλεκτρισμού από την περιοχή.

Εντωμεταξύ μια μεγάλη περιοχή του κέντρου και ειδικότερα της Αγίας Τριάδας είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ακολούθησε αναστάτωση και πανικός μεταξύ των κατοίκων, αλλά και του συνεργείου, οι υπάλληλοι του οποίου έψαχναν να καταλάβουν τί είχε συμβεί. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα σχέδια που είχε στη διάθεση του το συνεργείο δεν υπήρχε κανένα καλώδιο της ΔΕΗ στο εν λόγω σημείο.

Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν στο σημείο υπάλληλοι της ΔΕΗ οι οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους από την ΔΕΥΑΗ ότι είχαν Άγιο μαζί τους, γιατί καθώς έσκαβαν το τρυπάνι έπεσε σε καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης… 20.000 volt.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ προχώρησαν άμεσα σε επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

www.cretapost.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου