Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Αυξημένες οι τιμές ρεύματος τον Νοέμβριο κατά 10% ανακοίνωσε η ΔΕΗ

 

Αυξημένες οι τιμές ρεύματος τον Νοέμβριο

Αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κυμαίνονται οι χρεώσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προμήθειας για τον Νοέμβριο.

Ήδη η ΔΕΗ ανοίγει πρώτη τον χορό των αυξήσεων. Για τον μήνα Νοέμβριο ανεβάζει το Γ1/Γ1Ν οικιακό τιμολόγιο σχεδόν κατά 10%. Η ανταγωνιστική χρέωση για τις μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες διαμορφώνεται στα 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,155 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Οκτώβριο. Η δημόσια εταιρεία είχε πέντε μήνες να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της.

Σε συνέχεια, όπως έχει γράψει το energypress, των παραμέτρων που «υποχρεώνουν» σε ανοδική τροχιά τις χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνει το κόστος προμήθειας και περνάει στην τελική κατανάλωση, γεγονός που αποτυπώνεται στα «τσιμπημένα» τιμολόγια των παρόχων σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι οι τελικές «καθαρές» τιμές για τον καταναλωτή θα διαμορφωθούν με βάση και την επιδότηση που θα ανακοινώσει το ΥΠΕΝ για τον Νοέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, ήταν η προτελευταία φορά που οι προμηθευτές, ως έχει σήμερα το «καθεστώς», αναρτούν στις 20 του μηνός τις χρεώσεις του επόμενου μήνα (και θα ισχύσουν οριζόντιες επιδοτήσεις), καθώς από τις αρχές του 2024, η εγχώρια λιανική πρόκειται να επιστρέψει στην κανονικότητα, με την παύση ισχύος των έκτακτων μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως έχει γράψει το energypress, το ΥΠΕΝ έχει στα σκαριά νομοθετική ρύθμιση για ένα τιμολόγιο με προαναγγελία τιμής (ex-ante), που θα είναι υποχρεωτικό για κάθε προμηθευτή και θα είναι το default προϊόν για όλους τους καταναλωτές που εντάχθηκαν στα έκτακτα μέτρα στη λιανική (θα εξαιρούνται δηλαδή μόνο τα νοικοκυριά με σταθερές χρεώσεις, καθώς και οι επιχειρήσεις μέσης και υψηλής τάσης).

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου