Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Το success story της ΔΕΗ έδωσε το Όσκαρ των μάνατζερ στον Γιώργο Στάσση

 www.energymag.gr - ΝΕΦΕΛΗ ΖΟΡΜΠΑ

Όπως τονίζει ο κ. Στάσσης στη σχετική συνέντευξη που παραχώρησε, η επιτυχία της στρατηγικής της ΔΕΗ να αναδειχθεί σε leader της καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι προχώρησε σε μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό (με επιστέγασμα το deal της εξαγοράς της Enel Romania)  παρά την οικονομική αβεβαιότητα.

 Kορυφαίος μάνατζερ στον κλάδο των utilities (όμιλοι παροχής κοινωφελών υπηρεσιών) για τις αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) αναδείχθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης για το 2023, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του διεθνούς φήμης εντύπου Institutional Investor.

Όπως τονίζει ο κ. Στάσσης στη σχετική συνέντευξη που παραχώρησε, η επιτυχία της στρατηγικής της ΔΕΗ να αναδειχθεί σε leader της καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι προχώρησε σε μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό (με επιστέγασμα το deal της εξαγοράς της Enel Romania)  παρά την οικονομική αβεβαιότητα.

«Μιλάμε για μια μοναδική ευκαιρία και μια εταιρεία με ελκυστική αποτίμηση που «κουμπώνει» τέλεια στη ΔΕΗ, όσον αφορά τις δραστηριότητές της και τη γεωγραφική της θέση», σημειώνει.

Το επίτευγμα του 2022

Ερωτώμενος για το επίτευγμα της χρήσης του 2022 που τον καθιστά πιο περήφανο, ο κ. Στάσσης απαντά ότι πρόκειται για την υπέρβαση του στόχου που είχε τεθεί για την λειτουργική κερδοφορία της ΔΕΗ (που ξεπέρασε τα 900 εκατ. ευρώ)  παρά τις προκλήσεις της ενεργειακής χρήσης και την σημαντική στήριξη που παρείχε η εταιρεία στους πελάτες της αυτή την δύσκολη περίοδο. «Πρόκειται για μια εξαιρετική επίδοση που καταδεικνύει την αντοχή του καθετοποιημένου μοντέλου μας, ιδίως  εάν λάβουμε υπόψη τις χωρίς προηγούμενο συνθήκες αβεβαιότητας και μεταβλητότητας που επικρατούσαν στις αγορές κατά το προηγούμενο έτος».

Για το 2023, το αφεντικό της ΔΕΗ τονίζει ότι η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στην υλοποίηση του πλάνου του μετασχηματισμού της, με επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπέρβαση για -δεύτερο συνεχόμενο έτος- του στόχου για την κερδοφορία. Δηλώνει δε πεπεισμένος ότι οι ΑΠΕ σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες αποθήκευσης θα αποτελέσουν τους κεντρικούς πυλώνες των ηλεκτρικών συστημάτων διεθνώς την επόμενη δεκαετία.

«Η ανάπτυξη μεγάλων φωτοβολταϊκών projects σε πρώην λιγνιτωρυχεία δείχνει τη βούλησή μας να στηρίξουμε την ενεργειακή μετάβαση τόσο του ίδιου του ομίλου μας, όσο και της Ελλάδας», λέει ο κ. Στάσσης στο Institutional Investor.

Την ίδια περίοδο, ψηφιοποιούμε όλες μας τις δραστηριότητες στο δίκτυο διανομής με συστήματα GIS, SCADA, έξυπνους μετρητές. Χρησιμοποιούμε επίσης τις ψηφιακές τεχνολογίες για την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών μας με τη χρήση chatbots. Πέρα από τους βασικούς στρατηγικούς μας πυλώνες, επενδύουμε στην ηλεκτροκίνηση ώστε να γίνουμε ο κορυφαίος διαχειριστής υποδομών φόρτισης και πάροχος υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις σημαντικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την διαδικασία εξηλεκτρισμού, ως αποτέλεσμα της πορείας απανθρακοποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Οι νέες συμφωνίες

Η ΔΕΗ στην παρούσα φάση βρίσκεται στην οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς της Enel Romania, με τις υπογραφές να «πέφτουν» στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επόμενο ορόσημο είναι τα αποκαλυπτήρια του επικαιροποιημένου στρατηγικού της σχεδίου, το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει και τον σχεδιασμό για τα δίκτυα λιανικής, πολλώ δε μάλλον εάν ευοδωθούν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που έχει ξεκινήσει με την βρετανική Currys για την εξαγορά της «Κωτσόβολος» που θα αποτελέσει game changer στον τομέα αυτό. Παράλληλα, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς το λίφτινγκ των καταστημάτων του Ομίλου -σηματοδοτώντας το πέρασμά του στη νέα εποχή-, η ταχεία διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ (όπου η σύμπραξη με την RWE μέσω της ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο) και η διείσδυση στον κλάδο ηλεκτροκίνησης μέσω του σήματος «ΔΕΗ Blue”.

Αρχειοθήκη ιστολογίου