Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Δύο μεγάλες απώλειες...


Δυστυχώς το τέλος του Σεπτέμβρη στιγματίστηκε από την είδηση για δυο μεγάλες απώλειες: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Γιώργος Ρωμανιάς, ο Νέστωρ της Κοινωνικής Ασφάλισης, που η παρουσία και η πορεία του στα κοινωνικο-ασφαλιστικά δρώμενα  (και όχι μόνο) του τόπου μας και της ΔΕΗ υπήρξε καθοριστική μέσα από πολλές δράσεις και θέσεις που κατείχε, αλλά και αρθρογραφίας και συγγραφής βιβλίων. Είναι αδύνατο να αποτυπώσει και να αναλύσει κανείς σε δυο γραμμές το τεράστιο έργο του, έργο το οποίο θα μείνει ιερή παρακαταθήκη για όλους μας. Για όλους εμάς στη ΔΕΗ και ειδικά, όσων υπηρέτησαν στο Ασφαλιστικό, θα μείνει πάντα στη μνήμη μας ως ο Διευθυντής της ΔΑΠ-ΔΕΗ και ας υπηρέτησε σε υψηλότερες θέσεις. Για μένα προσωπικά δεν υπήρξε μόνο ο άνθρωπος που έδωσα συνέντευξη και προσλήφθηκα στην ΔΑΠ, όταν ήταν Διευθυντής ,αλλά και με στήριξε ενεργά με τις γνώσεις και την εμπειρία του στο έργο μου ως Δ/ντρια ΤΑΠ-ΔΕΗ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν πήγαινα στο γραφείο του για να τον συμβουλευτώ, που μου έλεγε:

"Πρόσεχε τα βιβλία Σοφία!" Είχε τόσα πολλά που "κινδύνευες" ή να σκοντάψεις ή να πέσουν στο κεφάλι σου.

Καλό ταξίδι σπουδαίε Γιώργο Ρωμανιά.

Η άλλη μεγάλη απώλεια είναι ο δικός μας Μιχάλης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Τον ήξεραν και απευθύνονταν σε εκείνον σχεδόν όλοι οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ, αφού υπηρετούσε στη Μυλλέρου και ήταν υπεύθυνος για την εξαγορά χρόνων ασφάλισης. Ήταν ένας από τους  συνεργάτες μου που με στήριξε στα 10 χρόνια που διετέλεσα Δ/ντρια ΤΑΠ-ΔΕΗ, πάντα με προθυμία. Τον διέκρινε η συνέπεια, η σεμνότητα αλλά κυρίως το ήθος. Η απώλειά του με βρίσκει συντετριμμένη…Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν τον πόνο, την απώλεια, το τεράστιο γιατί τόσο πρόωρα.

Θα μας λείψεις. Πολύ.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Μιχάλη.

Καλό παράδεισο και στους δύο!

Σοφία Θωμοπούλου

Αρχειοθήκη ιστολογίου