Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Αντώνη Καρρά στο 57ο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ

 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, στο 59ο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνη Καρρά στο 57ο Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ, έχω την τιμή να χαιρετίζω τις εργασίες του 57ου Γενικού Συμβουλίου της ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ, και να απευθύνω ένα θερμό καλωσόρισμα σε όλους τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους προσκεκλημένους.

Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω σήμερα στην έναρξη του Γενικού Συμβουλίου ενός δυναμικού και ιστορικού Συνδικάτου, από τα σπλάχνα του οποίου προέρχομαι.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα είναι πολύ διαφορετικός από οτιδήποτε φανταζόμασταν, ακόμη και πριν από δύο δεκαετίες. Σ’ ένα ακανθώδες κοινωνικοπολιτικό, γεωοικονομικό και εργασιακό πλαίσιο, η ανεργία και η ακρίβεια ταλανίζουν τους εργαζόμενους.
Παρόλο που η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, η αίσθηση της αβεβαιότητας και οι αναμνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος παραμένουν και εξαπλώνονται σε όλες τις κοινωνίες.

Τα συνδικάτα, από κοινού με τους κοινωνικούς εταίρους, αντιπροσωπεύοντας ένα ουσιαστικό μέρος των κοινωνιών και της δημοκρατίας μας, οφείλουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Η αξιοπρεπής και καλά αμειβόμενη εργασία χωρίς αποκλεισμούς, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Η Όμιλος ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ο ΑΔΜΗΕ, ήταν και είναι μία δύναμη που αποτελεί πυλώνα για την ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας μας.


Όλοι όσοι ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια της ΔΕΗ είμαστε συνειδητά αφοσιωμένοι σε αυτή και γνωρίζουμε πως είναι μία Εταιρία, κοινωνικά υπεύθυνη στους Έλληνες Καταναλωτές , στους εργαζόμενους της , στους Μετόχους και στο περιβάλλον.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θεωρεί ότι η αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πόρων και η επιθετική πολιτική ανάπτυξη των ΑΠΕ στο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, αφενός σημαίνει καλύτερη και μικρότερη επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα και αφετέρου μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας από εξωτερικούς παράγοντες, ειδικά σε περιόδους κρίσεων.

Καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων αποτελεί και ο ρόλος των εργαζόμενων που είναι η καρδιά και η ψυχή της Εταιρίας. Οι εργαζόμενοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της, καθώς αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο της.
Έχουμε επισημάνει πως αν θέλουμε η ΔΕΗ, εκτός από παρελθόν και παρόν να έχει και μέλλον, επιβάλλεται να γίνονται προσλήψεις, να ανανεώνεται το ανθρώπινο δυναμικό και να δημιουργούνται νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, για να μην χάνεται η τεχνογνωσία και να καλύπτονται τα εργασιακά κενά, ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η πορεία του Ομίλου ΔΕΗ προς ένα βιώσιμο, καινοτόμο και πράσινο μέλλον, έγκειται σε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση που περιλαμβάνει την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την υιοθέτηση τεχνολογιών και ψηφιοποίηση συστημάτων αιχμής.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, η ενσωμάτωση έξυπνων συστημάτων, μπορεί να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας την σπατάλη και αυξάνοντας την αποδοτικότητα.

Αυτή η ολοκληρωμένη στρατηγική δεν αντιμετωπίζει απλώς τις περιβαντολλογικές ανησυχίες, αλλά δημιουργεί οικονομικές ευκαιρίες, ωθώντας την ΔΕΗ προς ένα ηγετικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, στη μετάβαση προς μία βιώσιμη Ενέργεια.

Η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας της ΔΕΗ. Ωστόσο, ένα ευφυές σύστημα δεν αντικαθιστά τους εργαζόμενους, αλλά τους βοηθά να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

Οι μεγάλες και καινοτόμες επενδύσεις της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του εξαιρετικά καταρτισμένου και πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού μας.
Τα συνδικάτα ηγούνται της προσπάθειας για να γίνει αυτή η πράσινη μετάβαση μια δίκαιη μετάβαση.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ζωτικής σημασίας και ο κοινωνικός διάλογος είναι πυλώνας της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Οι εργαζόμενοι θέλουν να ξέρουν ότι η σκληρή δουλειά τους θα ανταμειφθεί.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και τα Σωματεία Μέλη της, με διαρκείς και σκληρές διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους έναντι των συναδέλφων εργαζομένων, επιτυγχάνοντας με την υπογραφή της τριετούς ΕΣΣΕ, εργασιακή ασφάλεια και ειρήνη.
Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, έχει θετικό οικονομικό πρόσημο, με αύξηση αποδοχών, περιλαμβάνοντας οριζόντια τριετή μισθολογική αύξηση, την πρώτη μετά από δεκαεπτά έτη μειώσεων και στασιμότητας, διατηρώντας παράλληλα τα κεκτημένα των προηγούμενων συμβάσεων και το θεσμικό πλαίσιο των κανονισμών. Επιπρόσθετα, επιτυγχάνει ισχυρές θεσμικές εγγυήσεις, εξασφαλίζοντας το σύνολο του προσωπικού, χωρίς διαχωρισμούς παλαιών και νέων εργαζομένων, οι οποίοι εντάσσονται πλέον για πρώτη φορά στην Ε.Σ.Σ.Ε.

Θα ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις για υπογραφή νέων εφάμιλλων ή και καλύτερων Ε.Σ.Σ.Ε. με τις Διοικήσεις του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, καθώς και με την διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Παρά τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, το Συνδικάτο επαγρυπνεί πάντοτε, με σκοπό την προάσπιση της ακεραιότητας της εργασίας των συναδέλφων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επίτευξη υψηλότερων αποδοχών.

Επιπρόσθετα, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία του προσωπικού, με σκοπό να μην κινδυνέψει καμία ζωή συναδέλφου μας.

Κλείνοντας, εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας, θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του 57ου Γενικού Συμβουλίου σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου