Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για να καταγγείλουμε εκ νέου τα κακώς κείμενα της Περιοχής Δυτικής Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς κάποιοι «συνάδελφοι», δεν λένε να αντιληφθούν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε πιόνια τους αλλά δεν είναι ούτε υποχείριά τους. Αν και κάποιοι πρόσφατα αποκάλεσαν τους εργαζόμενους ακόμα και αριθμούς, να λάβουν υπόψη τους ότι οι εργαζόμενοι, το έμψυχο δυναμικό της εταιρίας μας, πρωτίστως είναι άνθρωποι και δεν υπολογίζονται ως αριθμοί για την επιχείρηση αλλά με την προσήλωση τους, με την εργατικότητά τους και τον επαγγελματισμό τους, αποφέρουν θετικό πρόσημο στα "νούμερα" της επιχείρησης!
Το κακό "τρίτωσε" και δεν μας μένει παρά να καταγγείλουμε εκ νέου την αντισυναδελφική συμπεριφορά της υπό παραίτηση, (κατά δήλωσή της) κ. Διευθυντρίας της Περιοχής Δυτικής Θεσσαλονίκης και του υπό παράταση διορισμένου – συνταξιούχου Τομεάρχη κατασκευών. Δυστυχώς οι εμμονές τους και η κακότροπη και αλαζονική συμπεριφορά τους, δεν έχει τέλος!!!
Έχουν καταφέρει σε
διάστημα μικρότερο του ενός (1) έτους, να διαλύσουν την μεγαλύτερη περιοχή της
Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης.
Άξιοι συνάδελφοι έχουν αιτηθεί μεταθέσεις και μετακινήσεις ψάχνοντας διέξοδο από την μαύρη καθημερινότητα που βιώνουν. Οι αναίτιες επιθέσεις και το εργασιακό mobbing συμπεριλαμβάνονται πλέον στην καθημερινότητα των εργαζομένων της περιοχής.
Αυτό φάνηκε περίτρανα αφού δεν κατάφεραν να δώσουν έστω και ένα κίνητρο σε συναδέλφους που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα χρήσης του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου και αντί να προσπαθήσουν να τους πείσουν να παραμείνουν στις θέσεις τους, οι εν λόγω συνάδελφοι προτίμησαν εν μια νυκτί να αποχωρήσουν χωρίς τύψεις και χωρίς δεύτερη σκέψη, πρώτον για να σωθούν από την κατρακύλα και δεύτερον για να φύγουν από την περιοχή μη έχοντας την εικόνα από τον πάτο του βαρελιού!
Κύριοι της Διοίκησης
της ΠΜ-Θ, η υπομονή του συνόλου των εργαζομένων στην μεγαλύτερη περιοχή της
περιφέρειάς μας, έχει πλέον εξαντληθεί……
Το management είναι επιστήμη και για να αποκτηθεί χρειάζεται εκτός από το ανάλογο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, θέλει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ και ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ………. δυστυχώς δεν είναι ικανοί όλοι για όλα!!!
Οι εργαζόμενοι, δεν
μπορούν και δεν ανέχονται να εργάζονται σε ένα τοξικό περιβάλλον με απαξίωση
και υποτιμητικές συμπεριφορές.
Οι εργαζόμενοι δεν
είναι πειραματόζωα και δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται τα κόμπλεξ
κατωτερότητας του εκάστοτε ευεργετηθέντα “φιλόδοξου” που καλείται να ασκήσει
διοίκηση.
Οι εργαζόμενοι είναι
άνθρωποι οικογενειάρχες με προσωπικότητα, έχουν προσωπική ζωή και δεν είναι
υποχρεωμένοι να ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές και
εργασιακό bullying, κατά την διάρκεια της εργασίας
τους.
Οι εργαζόμενοι για να
αποδώσουν τα μέγιστα, όπως ακριβώς πράττανε όλα τα προηγούμενα χρόνια,
απαιτούν να εργάζονται τόσο σε συνθήκες ηρεμίας όσο και σε συνθήκες εργασιακής
ασφάλειας & ειρήνης.
Μην ξεχνάτε ότι τα εργατικά ατυχήματα χτύπησαν την πόρτα της περιοχής, δύο (2) το περασμένο δίμηνο (μέσα στην ίδια ημέρα) ένα (1) παραλίγο ατύχημα τον περασμένο μήνα κι ένα (1) τις τελευταίες μέρες, σύνολο τέσσερα (4)!
Κύριοι της Διοίκησης, σας καλούμε άμεσα να διορθώσετε το ολέθριο (εκ του αποτελέσματος) λάθος που κάνατε προ ενός (1) έτους και να κάνετε δεκτή την παραίτηση της διορισμένης «συνάδελφου», (υλοποιώντας συγχρόνως την βούλησή της) και άμεσα να προχωρήσετε σε προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά σε όλη της ΔΠΜ-Θ.
Καλό Δεκαπενταύγουστο & Καλή Παναγιά!!
Γραφείο Τύπου