Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Θα διαφυλάξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ»


 

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε μεταξύ άλλων στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ότι κύριο μέλημά του είναι να διαφυλαχτεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.


«Η προσαρμογή της ΔΕΗ στη νέα πραγματικότητα πρέπει να γίνει διαφυλάσσοντας το δημόσιο χαρακτήρα της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά μας με γοργά βήματα ανταποκρινόμενοι στη εντολή του ελληνικού λαού» τόνισε ο ..υπουργός.

Aναφορικά με το φλέγον θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε με γνώμονα προεκλογικές σκοπιμότητες στην συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι υπεράνω όλων είναι το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση του νόμου. «Όλα τα αλλα στοχεύουν στην δημιουργία εντυπώσεων», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργατών στα μεταλλεία, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης παραδέχθηκε ότι κατά την προηγούμενη θητεία της, η κυβέρνηση έκανε λάθη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «πλέον έχουμε εικόνα που δεν είχαμε πριν, κυρίως από οικονομική άποψη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το περιβάλλον κρατά τα κλειδιά της ανάπτυξης, προσθέτοντας:

«Ολοι θεωρούν ότι το Μνημόνιο σηματοδοτεί την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά ζητήματα στην παραγωγική διαδικασία που θα κρίνουν αν η χώρα θα πάει μπροστά».

Αρχειοθήκη ιστολογίου