Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σκουρλέτης: Οι παλιές προτάσεις για ιδιωτικοποιήσεις έχουν πλέον ξεπεραστεί


Τη θέση ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο επανέλαβε ο υπουργός ΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στο news247.gr. Παράλληλα, επισήμανε ότι πολλές από τις παλιές προτάσεις για ιδιωτικοποίηση σήμερα έχουν ξεπεραστεί από τα ίδια τα πράγματα και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα απολύτως.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε τα εξής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις στο νερό και την ενέργεια:
"Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας προ ολίγων μηνών στο πλαίσιο της προτεινόμενης συνταγματικής αναθεώρησης μίλησε για την ανάγκη συνταγματικής κατοχύρωσης στο δικαίωμα πρόσβασης στα δημόσια αγαθά του
νερού και της ενέργειας. Τόσο η ΔΕΗ όσο και η ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο. Η κυβέρνηση είχε και έχει μια σαφή εντολή από τις εκλογές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου γύρω από το ποιες ιδιωτικοποιήσεις είχε δεσμευτεί να φέρει εις πέρας και οι περισσότερες από αυτές είχαν ήδη δρομολογηθεί. Ήταν η περίπτωση του Ελληνικού που ολοκληρώθηκε, τα 14 αεροδρόμια, το λιμάνι του Πειραιά, ο ΔΕΣΦΑ και μια σειρά άλλες. Από κει και ύστερα, θεωρώ λάθος να υιοθετήσουμε τελικά το παλιό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Κάτι τέτοιο, θα έλεγα ότι, δεν έχουμε την εντολή να το κάνουμε, δεν έχουμε την εντολή να κινηθούμε σε έναν τέτοιο δρόμο, και πολλές δε από αυτές τις παλιές προτάσεις για ιδιωτικοποίηση σήμερα έχουνε ξεπεραστεί από τα ίδια τα πράγματα και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα απολύτως".

Αρχειοθήκη ιστολογίου