Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Μεγαλύτερες διευκολύνσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Τη διεύρυνση των διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών προς τη ΔΕΗ πέραν του μέτρου των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή για οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά, ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, με στόχο να αποφευχθούν οι αναγκαστικές διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα οι ερωτώντες βουλευτές προτείνουν την αποπληρωμή από συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία «κατ’ αναλογία των πραγματικών εισοδημάτων τους», ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 10%. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν, για εισόδημα 350 ευρώ η
δόση να μην υπερβαίνει τα 35 ευρώ.
"Σε τέτοιες συνθήκες, ανθρωπιστικής κρίσης, είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Δεν αναφερόμαστε σε πολίτες και σε νοικοκυριά που συστηματικά αποφεύγουν να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά σε πολίτες που πραγματικά δεν έχουν - όχι με δική τους ευθύνη - την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν καλύπτονται από τα υπάρχοντα προγράμματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης", σημειώνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο της λήψης επιπλέον μέτρων για την προστασία των αδύναμων καταναλωτών, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καλούν τους δύο υπουργούς να φροντίσουν για την εμπλοκή των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, ώστε να αποτρέπονται τυχόν διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

 http://energypress.gr/news/megalyteres-dieykolynseis-gia-ofeiles-pros-ti-dei-zitoyn-voyleytes-toy-syriza

Αρχειοθήκη ιστολογίου