Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Εκκαθαριστικά σημειώματα συνταξιούχων ΤΑΠ-ΔΕΗ – Κράτηση υπέρ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Ι Κ Α - Ε Τ Α Μ / Τ Α Π - Δ Ε Η
 Αναφορικά με τα υπόψη θέματα σας ενημερώνουμε ότι :
  • Όσον αφορά στα εκκαθαριστικά σημειώματα των συνταξιούχων του ΤΑΠ-ΔΕΗ, ήδη, έχουν αναρτηθεί στη σχετική ιστοσελίδα αυτά του 9ου/2016 και 10ου/2016, από το μεσημέρι της 7ης τρέχοντος μηνός. Πλην, όμως, όπως διαπιστώθηκε, από παράλειψη των αρμοδίων υπηρεσιών (όχι του ΤΑΠ-ΔΕΗ), σε αυτά του 10ου /2016 δεν έχει συμπεριληφθεί η κράτηση του Ν.4093/12, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται ορθή εικόνα. Προς τούτο, ήδη, έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις και ενέργειες προκειμένου να διορθωθεί το σφάλμα. Επιπροσθέτως, όσον αφορά στα εκκαθαριστικά παρελθόντων μηνών (4ου έως και 8ου/2016), αυτά θα αναρτηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
  • Περαιτέρω, με την εκκαθάριση συντάξεων μηνός 11ου/2016 θα υλοποιηθεί η κράτηση υγειονομικής περίθαλψης υπέρ Ε.Ο.Π.Υ.Υ, η οποία θα γίνεται πλέον επί του καταβαλλόμενου ποσού κύριας (-ων) σύνταξης (-ων), το οποίο ορίζεται ως το ακαθάριστο ποσό σύνταξης μετά των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, μετά την αφαίρεση όλων των κρατήσεων και πριν τον υπολογισμό του Φ.Μ.Υ.  Τα αναδρομικά που προκύπτουν από την εφαρμογή (01.07.2016), θα αποδοθούν στους δικαιούχους εξ΄ολοκλήρου σε επόμενη μηχανογραφική εφαρμογή, ενώ για όσους λαμβάνουν πέραν της μίας κύριας σύνταξης, και δεν γινόταν κράτηση υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, η διαφορά θα παρακρατηθεί σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις.
    Τέλος, διά της παρούσης, η Διεύθυνση του ΤΑΠ-ΔΕΗ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συνταξιούχους για την υπομονή και την κατανόηση που υπέδειξαν, καθώς και τη Δ/νση Πληροφορικής της ΔΕΗ Α.Ε. για τη συνεργασία. Επίσης, με αφορμή σχετική ανάρτηση, παρακαλούνται οι σύλλογοι συνταξιούχων, πριν προβούν σε όποια ανακοίνωση, όπως έρχονται σε επαφή με τα εντεταλμένα υπηρεσιακά όργανα του Τομέα, προκειμένου να μη δημιουργούνται στρεβλώσεις, οι οποίες, αν μη τι άλλο, πλήττουν την αξιοπιστία του Τομέα και μάλιστα σε μια εποχή που είναι ιδιαίτερα ευάλωτος. 
  •        
  •   Για τη Διεύθυνση  του ΤΑΠ – ΔΕΗ  
                                                                                                        ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου