Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Αυγενάκης: Που οφείλεται η καθυστέρηση στις πληρωμές του ΔΕΔΔΗΕ;


Στη σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή των πληρωμών του ΔΕΔΔΗΕ προς τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας φωτοβολταϊκών πάρκων των μη διασυνδεδεμένων νησιών, αναφέρεται η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Σύμφωνα με διαμαρτυρίες παραγωγών
ηλεκτρικής ενέργειας φωτοβολταϊκών πάρκων των μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), έχει να τους καταβάλει την αξία της ενέργειας που έχουν διοχετεύσει, από τον μήνα Φεβρουάριο 2016. Μάλιστα, για όλη αυτή την περίοδο, οι παραγωγοί έχουν εκδώσει τα προβλεπόμενα παραστατικά προς τον ΔΕΔΔΗΕ, και έχουν αποδώσει τον αναλογούντα φόρο.
Η μη έγκαιρη ολοκλήρωση των πληρωμών από τον ΔΕΔΔΗΕ προς τους παραγωγούς, δημιουργεί σοβαρή έλλειψη ρευστότητας που οδηγεί, μεταξύ άλλων, σε δραματικές καθυστερήσεις των δανειακών υποχρεώσεων των παραγωγών προς τις τράπεζες. Κυρίως, όμως, οδηγεί τους παραγωγούς σε οικονομική ασφυξία, ενώ παράλληλα αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, την ολιγωρία της Κυβέρνησης και την εχθρική της στάση προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα».
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Για ποιους λόγους δεν έχει ολοκληρώσει ο ΔΕΔΔΗΕ τις πληρωμές προς τους παραγωγούς των μη διασυνδεδεμένων νησιών, εδώ και οκτώ ολόκληρους μήνες και πότε θα πληρωθούν τα τιμολόγια των παραγωγών;».


http://energypress.gr/news/aygenakis-poy-ofeiletai-i-kathysterisi-stis-pliromes-toy-deddie

Αρχειοθήκη ιστολογίου