Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αντί να φύγουν έγιναν Σύμβουλοι με 7.000 ευρώ το μήνα!


Του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη από το liberal.gr 

Θυμάστε προχτές τους δυο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) που μέσα στη μαύρη κρίση τσέπωσαν 240 χιλιάρικα αναδρομικά ενός έτους, αφού αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μόλις μαθεύτηκε παραιτήθηκαν; Ε, έγιναν … Ειδικοί Σύμβουλοι και θα παίρνουν 7 χιλιάρικα το μήνα, χάρη σε ένα φωτογραφικό παράθυρο που έφερε η ΔΕΗ στις 9 Ιανουαρίου (!) στον κανονισμό της λες και τους περιέγραφε!
Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος- περί αυτών πρόκειται- ανήκουν στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνδικαλιστικά στελέχη του, που ανέλαβαν τις συγκεκριμένες θέσεις επί αυτής της συγκυβέρνησης.
Και επιβεβαιώνουν το ηθικό πλεονέκτημα,  επειδή την ώρα που ο λαός κατακρεουργείται αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μετά πήραν και αναδρομικά 12 μηνών 240 χιλιάρικα (!) εκμεταλλευόμενοι νόμο των Συριζανελ, που όριζε τα συγκεκριμένα ποσά ως αμοιβές στελεχών, καταργώντας 
τον προηγούμενο των Σαμαρά- Βενιζέλου, που όριζε πλαφόν στα 5 χιλιάρικα.
Επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα και το ηθικό πλεονέκτημα του προϊστάμενου υπουργού κ. Σταθάκη, που επικροτεί προφανώς και επιβραβεύει τις κινήσεις τους, αφού τους τοποθετεί σε νέες διευθυντικές και παχυλά αμειβόμενες θέσεις, την ώρα που σκίζει τα ρούχα του για τα βάσανα του λαού από το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε!
Για να καταλάβει κανείς πώς έγινε η ηθική ανταμοιβή των δύο συνδικαλιστάδων της δήθεν αριστεράς, που δεν ντράπηκαν να ρουφήξουν τόσα λεφτά την ώρα που ο λαός υποφέρει, η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΗ μόλις πριν ένα μήνα πρόβλεπε:
«Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, που έληξε η θητεία του ή ανακλήθηκαν τα καθήκοντά του (!!), εκτός από την περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, απασχολείται στην επιχείρηση ως ειδικός σύμβουλος, υπαγόμενος άμεσα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και λαμβάνει αμοιβή». Η παρένθεση δική μας.

Όλα αυτά, την ώρα που η ΔΕΗ για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, προφανώς γιατί αδυνατεί να εξοφλήσει έγκαιρα 134.000.000 ευρώ στους πιστωτές της. Ταυτόχρονα, χρωστάει 154.000.000 στον ΑΔΜΗΕ και 225.000.000 στον ΔΕΔΔΗΕ και έχει υπέρογκο δανεισμό 4,583 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό 50 φορές μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα περσινά κέρδη της, που αντιστοιχεί στο 85% του ετήσιου κύκλου εργασιών της!
Θυμάμαι ακόμα τις ουρανομήκεις κραυγές της Αριστεράς και τα πύρινα δημοσιεύματα που καταδίκαζαν κάθε τι ανήθικο, άσχετα αν ήταν νόμιμο ή όχι, με το σύνθημα «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;». Και δίκιο είχε.
Αλλά, το νόμιμο, που είναι ανήθικο αφορούσε προφανώς κάθε άλλον εκτός από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, εδώ στην πράξη διεκδικεί καθημερινά το δικαίωμα να είναι ανήθικη, αλλά να είναι και διαφορετική από όλους τους άλλους! Και σ ένα βαθμό το έχει κερδίσει το δικαίωμα. Γιατί, με μόλις δυο χρόνια στην εξουσία πάει να γίνει διαφορετική από ό,τιδήποτε  έχουν δει τα ματάκια μας μέχρι σήμερα.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Αρχειοθήκη ιστολογίου