Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η Αγγλία πάει για φθηνό ρεύμα (χωρίς ΑΠΕ) και η Πολωνία για ...κλείσιμο (χωρίς κάρβουνο)


https://theenergyadvocate.co.uk/2017/02/10/think-tank-calls-end-green-power-subsidies/

Το ερευνητικό κέντρο Civitas συστήνει στην μετά-Brexit Αγγλία να περικόψει δραστικά τις πράσινες επιδοτήσεις για να κάνει την Αγγλία την χώρα με την φθηνότερη ενέργεια στην Ευρώπη.

Σε σχετική μελέτη έδειξε ότι οι τιμές του βιομηχανικού ρεύματος διπλασιάστηκαν από το 2004 λόγω της επιτακτικής χρήσης ΑΠΕ σε διαδικασία "οικονομικού αυτοτραυματισμού"

"Η Αγγλία πρέπει να πετάξει την υπάρχουσα ενεργειακή πολιτική της και να την αντικαταστήσει από πολιτική που να παρέχει φθηνή και απρόσκοπτη ενέργεια σε όλους"

Η δημοσίευση της Civitas βγήκε αφού το "Γενικό Λογιστήριο του Κράτους" απεκάλυψε ότι τα Πράσινα τέλη στο ρεύμα θα προσθέσουν £110 σε κάθε οικιακό λογαριασμό μέχρι το 2020, πάνω από ότι μπορούν να προϋπολογίσουν οι καταναλωτές.

Φυσικά, η "Ευρωπαϊκή" ενεργειακή πολιτική (αν υποθέσουμε ότι την πιστεύει οποιοσδήποτε εκτός από φοβισμένους γλείφτες των Γερμανών) είναι η λεγόμενη "Συμφωνία του Παρισιού", που την προωθούν μόνο οι Γάλλοι, που θα αγνοήσουν πανηγυρικά οι Γερμανοί και που χλευάζει ο κακός Αμερικάνος.

Η Συμφωνία του Παρισιού είναι μια εξωπραγματική "μη-συμφωνία" που αν την πάρουν οι Ευρωπαίοι κυριολεκτικά, θα πρέπει να έχουν κλείσει κάθε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα κάρβουνου μέχρι το 2030.   Δεν έχω ξαναδεί "συμφωνίες" στις οποίες οι συμφωνούντες να συμφωνούν να αυτοκτονήσουν αν και υπάρχει μια καταγεγραμμένη μαζική αυτοκτονία με κάπου 900 θύματα, το 1978, στην Γουιάνα που δεν είναι και σαφές εάν ήταν μαζική αυτοκτονία, ή μαζική δολοφονία -- μερικοί την έκαναν, σε ...αποστολή, με λεφτά στην τσέπη.


Εάν κλείσουν οι μονάδες κάρβουνου στην "Ευρώπη",

α) να είστε σίγουροι ότι οι Γερμανοί θα αυτοεξαιρεθούν. 
β) το Γαλλικό κρατικό πυρηνικό μονοπώλιο που λέγεται EDF (και που στην Ελλάδα κυκλοφορεί με το όνομα Edison, ή Ελπέντισον) θα έχει εξασφαλίσει ό,τι έσοδα θέλει, σε ό,τι τιμή επιθυμεί για να αντικαταστήσει τους αντιδραστήρες του (που, παλιώνουν καλοί μου άνθρωποι, παλιώνουν).
γ) Θα κάνουμε "κρα" για φυσικό αέριο προς όφελος της Shell, των Ρώσων, των Αλγερινών, και όποιου έχει επενδύσει σε LNG και θέλει τα λεφτά του πίσω.
δ) θα έχει κλείσει η Πολωνία (ή θα έχει χωριστή μεταξύ Γερμανία (αυτή θα εξαιρείται) και Ρωσίας (αυτή έχει αέριο). Και,
ε) η Ελλάδα θα είναι ...πράσινος παράδεισος, με πράσινη θρησκεία, αυτήν που ζει χωρίς ρεύμα (έχοντας υποθηκεύσει κάθε έσοδο σε ανάμνηση των πράσινων "επενδύσεων" της δεκαετίας του 2010.

Το 2030, η Αγγλία ίσως θα είναι ...ελεύθερη. Ο Κυριάκος, το 2030, θα έχει αλλάξει χωρίστρα. 
 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου