Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., κ. Ν. Χατζηαργυρίου



Κύριε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Η πρόθεση της Επιχείρησης να μεταφέρει και να συγχωνεύσει το πρακτορείο Ωρωπού με την Έδρα της Περιοχής Φιλοθέης – Κηφισιάς αποτελεί μία απόφαση που όχι μόνο ζημιώνει την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και τους εργαζόμενους της, αλλά έχει και άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και εν γένει στο κοινωνικό σύνολο.
Θα έπρεπε σε μία τέτοια περίοδο οικονομικής αστάθειας που ταλανίζει την χώρα μας και συνάμα όλο τον επιχειρηματικό κλάδο, έτσι και την Επιχείρησή μας, κάθε κίνηση να είναι διεξοδικά και σωστά μελετημένη ώστε να
αποφέρει τα επιδιωκόμενα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί αν η Απόφαση ΔΝΣ αρ.23/2016 τεθεί σε εφαρμογή και κλείσει το Πρακτορείο Ωρωπού. Οι λόγοι ποικίλλουν και θα θέλαμε να αναφερθούμε ενδεικτικά σε αυτούς που εμείς, ως ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΙΚΟΥ ΔΕΗ- ΚΗΕ, θεωρούμε ότι αρκούν για να λήξει οριστικά το θέμα αυτής της, χωρίς καμία λογική, απόφασης.
Αρχικά, το Π/Κ Ωρωπού καλύπτει τις ανάγκες μίας έκτασης περίπου 450 τ.χλμ, συγκεκριμένα τις Κοινότητες Αυλώνα, Καπανδριτίου, Καλάμου, Συκαμίνου Πολυδενδρίου, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Αφιδνών, Χαλκουτσίου, Μαλακάσας, Σκάλας Ωρωπού καθώς και ένα τμήμα της περιοχής του Βαρνάβα. Ταυτόχρονα, εξυπηρετεί τις ανάγκες των 33.769 μονίμων κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, που όμως ο αριθμός αυτός δεν είναι ενδεικτικός αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι αυτός διπλασιάζεται ή ακόμα και τριπλασιάζεται κατά την εαρινή και θερινή περίοδο λόγω της τουριστικής ιδιαιτερότητας της περιοχής.
Επομένως, οι εργασίες που εκτελούνται από το Π/Κ Ωρωπού αφορούν περί τις δυόμιση χιλιάδες αποκαταστάσεις βλαβών Μ.Τ. & Χ.Τ. ετησίως, περίπου διακοσίων εξυπηρετήσεων πελατών το μήνα αυξημένων κατά τη θερινή περίοδο.
Ας σημειωθεί ότι η Εμπορική εξυπηρέτηση πελατών με την κατάργηση του Π/Κ θα γίνεται από την Π. Χαλκίδας ή την ΠΦΚ, έχοντας ως αποτέλεσμα τον αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής Ωρωπού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ωρωπού παραχωρεί κτήριο για την εγκατάσταση του Π/Κ και αναλαμβάνει το λειτουργικό κόστος των δαπανών του, με την υπ΄ αρθιμ. Πρωτ. 24166/24.11.16 επιστολή του προς τον Διευθυντή της Περιφέρειας Αττικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξοικονόμηση πόρων του ΔΕΔΔΗΕ, όταν είναι γνωστό ότι το ενοίκιο σήμερα για το Π/Κ είναι 2.648,60 ευρώ συν τη δαπάνη των λειτουργικών εξόδων του.
Κ. Πρόεδρε,
Η απόσταση του Π/Κ Ωρωπού, από τις παρυφές της Αθήνας είναι περίπου 47χλμ. Αν προσθέσετε και την επιστροφή, πρέπει ημερήσια οι μισθωτοί να διανύουν περίπου 100 χλμ. μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, πολλές φορές με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Εκτιμούμε ότι, η οικονομική επιβάρυνση της Επιχείρησης θα είναι πολύ μεγαλύτερη του κόστους ενοικίου και λειτουργικών εξόδων για τους παρακάτω λόγους:
  1. 1.Η μεταφορά του προσωπικού από και προς την Αθήνα με την ενοικίαση λεωφορείου θα πρέπει να καλύψει την πρωινή και απογευματινή βάρδια.
  2. 2.Επιπροσθέτως οι τεχνίτες, ο μελετητής και ο καταμετρητής μετά την μετάβασή τους στην Έδρα της Περιοχής, πρέπει να επανέλθουν στη περιοχή του Δήμου Ωρωπού, εποχούμενοι υπηρεσιακών οχημάτων για την εκτέλεση των καθημερινών-προγραμματισμένων εργασιών, αλλά και την αποκατάσταση εκτάκτων βλαβών.
         Η χρονική αλλά και η οικονομική επιβάρυνση είναι προφανής.
Όπως γίνεται αντιληπτό κ. Πρόεδρε η μετακόμιση του Π/Κ Ωρωπού είναι κοινωνικά και οικονομικά ασύμφορη για τον ΔΕΔΔΗΕ και εφιστούμε την δέουσα προσοχή σας, ώστε να αναθεωρήσετε τα σχέδια της Επιχείρησης για την μεταφορά του Π/Κ Ωρωπού.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ Δ.Ε.Η. – Κ.Η.Ε.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                          ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                       ΤΩΜΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αρχειοθήκη ιστολογίου