Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΔΕΗ: Διαγωνισμός 10,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της μονάδας V του ΑΗΣ Λαυρίου

ΔΕΗ: Διαγωνισμός 10,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της μονάδας V του ΑΗΣ Λαυρίου
Έως τις 30 Ιουλίου η υποβολή προσφορών για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος καύσης του αεριοστροβίλου της μονάδας της ΔΕΗ
Τον εκσυγχρονισμό της μονάδας V του ΑΗΣ Λαυρίου προγραμματίζει η ΔΕΗ, προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την αναβάθμιση του συστήματος καύσης του αεριοστροβίλου φυσικού αερίου της εγκατάστασης.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη της εταιρείας, η εκτιμώμενη αξία της ανάθεσης είναι 10,5 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης θα ανέλθει σε 19 μήνες. Η διορία δήλωσης συμμετοχής στη διαδικασία εκπνέει στις 30 Ιουλίου.


Η μονάδα V βασίζεται στην τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου και έχει ισχύ 378 MW, ενώ τέθηκε σε λειτουργία το 2006. Η αναβάθμιση αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος καύσης DLN2.0+ (Dry Low NOx 2.0+) του αεριοστροβίλου της General Electric, με το νέο σύστημα DLN2.6+.

Πιο ευέλικτη λειτουργία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αμερικανικής εταιρείας, το νέο σύστημα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία χρήσης των αεριοστροβίλων τύπου 9FA/9FB (όπως αυτόν της μονάδας V του ΑΗΣ), μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε ένα ενεργειακό σύστημα με αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ.

Παράλληλα, το νέο σύστημα επιτρέπει τη συμμόρφωση των συμβατών μονάδων στα ολοένα πιο αυστηρά όρια εκπομπών ρύπων, δηλαδή οξειδίων του αζώτου και μονοξειδίου του άνθρακα. Κάτι που αποδεικνύεται, σύμφωνα με την εταιρεία, από τις 1 εκατ. και πλέον ώρες λειτουργίας του, σε περισσότερους από 70 αεριοστροβίλους σε όλο τον κόσμο.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, η ΔΕΗ θέτει ως προϋπόθεση την εμπειρία στα σχετικά έργα. Έτσι, μεταξύ άλλων θα πρέπει βα έχει υλοποιήσει επιτυχώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών συμβάσεις με ίδιο αντικείμενο με αυτό του διαγωνισμού, δηλαδή αναβάθμιση του συστήματος καύσης αεριοστροβίλου GE PG9351FA+e από τον τύπο DLN2,0+e, στον τύπο DLN 2,6+ ή σε άλλο ισοδύναμο λειτουργικό σύστημα, το οποίο έχει εγκατασταθεί σε συνδυασμένο κύκλο με Α/Σ 9FA και έχει λειτουργήσει αξιόπιστα για τουλάχιστον 24.000 ώρες.

Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου