Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΔΕΗ: Έκτακτο Δ.Σ. μέσα στην εβδομάδα για να κλείσει και το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων

Θοδωρής Παναγούλης
Με ταχείς ρυθμούς η ΔΕΗ επισφραγίζει τη συμφωνία και για το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο ρεπορτάζ του energypress.
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την απόφαση για την αποδοχή της προσφοράς της JP Morgan να χρηματοδοτήσει την εταιρία με ποσό της τάξης των 260 εκ. ευρώ για το μικρό πακέτο των απλήρωτων λογαριασμών διάρκειας 60 ημερών και άνω, και η εταιρία προχωρά και στο δεύτερο πακέτο 90 ημερών και άνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης συγκαλεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει από τα μέλη την έγκριση της πρότασης επίσης μεγάλου διεθνούς χρηματοοικονομικού οίκου.
Πηγές αναφέρουν ότι η ΔΕΗ θα αντλήσει κεφάλαια της τάξης των 350 εκ. ευρώ, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 5%. Το επιτόκιο αυτής της έκδοσης είναι υψηλότερο από το προηγούμενο 3,5% εξαιτίας του υψηλού ρίσκου που έχουν οι συγκεκριμένες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.
Η συναλλαγή θα γίνει και για αυτήν την περίπτωση μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού, ενώ και η χρηματοδότηση αυτή θα είναι ανοικτή, δηλαδή η ΔΕΗ θα μπορεί να αντλεί κεφάλαια για μακρύ χρονικό διάστημα.
Η προσέλκυση και δεύτερου χρηματοοικονομικού οίκου στα μεγέθη του πρώτου οίκου σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας απέναντι στη ΔΕΗ και κυρίως στην ικανότητά της να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.
Τα δύο πακέτα τιτλοποιήσεων προσφέρουν σημαντική ρευστότητα στην εταιρία, ενώ τα μισά κεφάλαια που θα αντληθούν από το πρώτο πακέτο της τιτλοποίησης θα διατεθούν για την αποπληρωμή άλλων δανείων της.


Αρχειοθήκη ιστολογίου