Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΔΕΗ: Έγκριση χρονικής επέκτασης της σύμβασης με ΔΕΠΑ για προμήθεια αερίου

ΔΕΗ: Έγκριση χρονικής επέκτασης της σύμβασης με ΔΕΠΑ για προμήθεια αερίου
Επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ και ο απολογισμός του πρώτου προγράμματος εθελουσίας εξόδου
Tη χρονική επέκταση της σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου με τη ΔΕΠΑ, αλλά και την κύρωση ημερήσιων πωλήσεων φυσικού αερίου σε άλλους χρήστες αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΠΑ και έχει συνάψει μαζί της μακροχρόνια σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου, η οποία ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

Φυσικό αέριο προμηθεύεται η ΔΕΗ και μέσω της Προμηθέας Γκας (Ομιλος Κοπελούζου) ενώ εισάγει και η ίδια ποσότητες LNG μέσω του τερματικού του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, σε περιορισμένες ποσότητες αφού οι συμβάσεις με τη ΔΕΠΑ περιέχουν ρήτρες take or pay.

Εξοικονόμηση ετησίως 25 εκατ. με την εθελούσια

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου είναι επίσης, ο απολογισμός του πρώτου προγράμματος εθελουσίας εξόδου που πραγματοποίησε η εταιρία, όπως και ενδο-ομιλικές μετακινήσεις εργαζομένων.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου απευθύνθηκε σε εργαζόμενους που συμπληρώνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους και άνω μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου φέτος και απασχολούνται στους λιγντικούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας με εξαίρεση τον ΑΗΣ Μελίτης.

Πρόκειται για συνολικά 900 εργαζόμενους, οι οποίοι εκτός της νόμιμης αποζημίωσης των 15.000 ευρώ θα λάβουν και επιπλέον μπόνους 20.000 ευρώ. Η ΔΕΗ έχει υπολογίσει το ετήσιο κόστος εξοικονόμησης από το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στα 25 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι το μικτό συνολικό μισθολογικό κόστος για το 2020 έχει υπολογιστεί σε 56 εκατ. ευρώ.

Η αποχώρηση των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σταδιακά από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και θα καθοριστεί λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τις λιγνιτικές μονάδες της περιοχής. Με απόφαση διευθύνοντος συμβούλου, μπορεί να παραμείνουν στην εταιρία μέχρι και την 30η Ιουνίου 2021 εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, εφόσον ασκούν εξειδικευμένα καθήκοντα ή διαθέτουν ειδικές γνώσεις και δεν μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα.


www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου