Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Αδαμίδης: Διοικητική Βαβέλ στη ΔΕΗ με τον υπερδιπλασιασμό των διευθυντικών στελεχών


Διοικητική «Βαβέλ» προκαλεί στη ΔΕΗ ο πληθωρισμός διευθυντικών στελεχών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη.
Με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Αδαμίδης επισημαίνει ότι μετά και τις πρόσφατες αλλαγές στο οργανόγραμμα, η ΔΕΗ πλέον διαθέτει 11 Γενικούς Διευθυντές και περισσότερους από 60 Διευθυντές, χώρια τους πάμπολλους βοηθούς Διευθυντές, Τομεάρχες κ.ο.κ. 

Όπως, μάλιστα, τονίζει, τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός διευθυντικών στελεχών και συμβούλων έχει υπερδιπλασιαστεί.
Η ανάρτηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει ως εξής:
Πληθωρισμός διευθυντών στον Όμιλο ΔΕΗ!!!
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες την τοποθέτηση δύο νέων Γενικών Διευθυντών, οι όποιοι προστιθέμενοι στη Διοικητική πυραμίδα της ΔΕΗ, δίνουν το εντυπωσιακό άθροισμα των 11 Γενικών Διευθυντών (από οκτώ σε έντεκα)!
Η ύπαρξη μιας Διοικητικής πυραμίδας που αποτελείται από εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (δεν προσμετρώνται οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων) , έναν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο , τρείς Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους , έντεκα (11) Γενικούς Διευθυντές και περισσότερους από εξήντα (60)!!! Διευθυντές, συνιστά μια πραγματική «διοικητική Βαβέλ»! Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται οι βοηθοί Διευθυντές , Τομεάρχες κλπ.
Αντίστοιχη λογική και πρακτική επικρατεί στις Διοικήσεις των θυγατρικών Εταιρειών ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Λιγνιτική Μεγαλόπολης και Λιγνιτική Μελίτης!!!
Ποιοι λόγοι θα εξηγούσαν την πληθώρα στελεχών εκτός από την τακτοποίηση της κομματικής επετηρίδας;
Παράλληλα, η επιλογή της Διοίκησης να προσλαμβάνει και να αναθέτει τις θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών σε στελέχη εκτός Ομίλου ΔΕΗ είναι προσβλητική για το στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου. Αλήθεια, δεν υπάρχουν κατάλληλα στελέχη στη μητρική και στις θυγατρικές του Ομίλου;
Ο προϊστάμενος υπουργός θα μπορούσε να εξηγήσει τον πληθωρισμό των Διευθυντικών Στελεχών και Συμβούλων που υπερδιπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο;
Γιατί, εκτός των άλλων και μετά την απελευθέρωση του «πλαφόν» -σε αυτή την κατηγορία στελεχών υπερτριπλασιάζονται οι αποδοχές τους και αυτό χωρίς να υπολογίζονται τα bonus και οι άλλες εταιρικές παροχές!
Σύμφωνα με τον κ. Στάσση ο Όμιλος ΔΕΗ βρίσκεται σε πορεία μείωσης των λειτουργικών δαπανών.
Αλλά μάλλον αυτό δεν αφορά τα Διευθυντικά Στελέχη!


Αρχειοθήκη ιστολογίου