Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΕΤΕ/ΔΕΗ: "Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ"


Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δύο Σταθμούς Παραγωγής της Ρόδου ως Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ οφείλουμε να παρέμβουμε έγκαιρα και με υπευθυνότητα ώστε να επισημάνουμε την ανάγκη πλήρους ικανοποίησης των αιτημάτων της Τοπικής Διεύθυνσης όπως αυτές αποστάλθηκαν υπηρεσιακώς χωρίς την παραμικρή περικοπή. Διότι όσα ζητήθηκαν αντικατοπτρίζουν το ελάχιστο των αναγκών.


Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά ότι η εξάντληση του προσωπικού, οι «αλχημείες» στα προγράμματα εργασίας και η εκμετάλλευση του φιλότιμου και της εργασιακής ευσυνειδησίας δεν μπορούν να διαιωνίζονται ώστε να καλύπτονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο Μονάδες.

Η συνεχόμενη υποστελέχωση έχει οδηγήσει στη δυσλειτουργία των Μονάδων, στην αδυναμία σωστής εκπαίδευσης του προσωπικού (μιας και όλα γίνονται οριακά, με μόνο σκοπό την λειτουργία της βάρδιας), στην επαπειλούμενη δημιουργία ατυχήματος που πολύ πιθανόν είναι να καταλήξει σε δυστύχημα καθώς και στον κίνδυνο κατάρρευσης του δικτύου με επιπτώσεις στους κάτοικους και τις επιχειρήσεις.


Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ καθώς και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στα δύο εργοστάσια Παραγωγής Ρόδου (στους οποίους ακόμη εκκρεμούν οι άδειες του 2019) οι οποίοι βιώνουν καθημερινά μία αφόρητη εργασιακή κατάσταση λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, περιμένουν απαντήσεις και κυρίως πράξεις από την σημερινή διοίκηση ώστε να δοθούν λύσεις που θα οδηγήσουν στην ομαλή ενεργειακή λειτουργία της Ρόδου αλλά και στην ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων του νησιού.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο της Ρόδου και την ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού, δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο από την αναγκαία στελέχωση των μονάδων. Τονίζουμε την ανάγκη να γίνει άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων του οργανογράμματος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διότι μία αρνητική εξέλιξη θα μας οδηγήσει στην αδήριτη ανάγκη πλήρης εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας καθιστώντας την Διοίκηση ως κύριους υπεύθυνους για τις εξελίξεις.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ πιστεύει ότι η διοίκηση θα ανταποκριθεί στον ρόλο της και θα πράξει τα απαραίτητα καθώς το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου επιτείνει τις ήδη δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε καθημερινά.

Αρχειοθήκη ιστολογίου