Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Πρόγραμμα «επείγουσας τεχνικής βοήθειας στο σπίτι» ετοιμάζεται να λανσάρει η ΔΕΗ

Γιάννα Παπαδημητρίου
Ένα νέο, πρωτοποριακό για τα δεδομένα της επιχείρησης πρόγραμμα ετοιμάζεται να λανσάρει η ΔΕΗ, προσφέροντας σε πελάτες της υπηρεσίες επείγουσας τεχνικής βοήθειας στο σπίτι. 
Το πρόγραμμα «Υπηρεσίες Επείγουσας Τεχνικής βοήθειας στο σπίτι» θα δώσει τη δυνατότητα στον πελάτη της ΔΕΗ που χρήζει επείγουσας τεχνικής βοήθειας, να καλεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες το χρόνο, τεχνικούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων προκειμένου να αποκαταστήσουν άμεσα βλάβη ή ζημία στις εγκαταστάσεις της οικίας του. 
Το πρόγραμμα θα διατίθεται εν είδει ασφαλιστικού προϊόντος, μέσω του οποίου θα παρέχεται η συγκεκριμένη κάλυψη.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ θα συνάψει σύμβαση με ασφαλιστική επιχείρηση, στο τηλεφωνικό κέντρο της οποίας θα μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι πελάτες της ΔΕΗ ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα, για να μπορούν να απολαμβάνουν τις σχετικές ασφαλιστικές καλύψεις.
Για το σκοπό αυτό, η ΔΕΗ έχει ήδη προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό μέσω του οποίου θα καταστεί λήπτης ασφαλιστικής σύμβασης, για το ασφαλιστικό προϊόν/κάλυψη «Υπηρεσίες Επείγουσας Τεχνικής βοήθειας» υπέρ των ασφαλισμένων/πελατών ΔΕΗ.
Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την ασφάλιση επιλεγμένων πελατών της ΔΕΗ σε ομαδικό ετήσιο πρόγραμμα, για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.
Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πελάτης της ΔΕΗ θα συνάπτει ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία που θα αναδειχθεί από το διαγωνισμό.
Η πληρωμή των ασφαλίστρων θα γίνεται ανά μήνα με έκδοση εισπρακτικών προσθέτων πράξεων από τον ανάδοχο. Τα ασφάλιστρα θα βασίζονται στους ισχύοντες στο τέλος κάθε μήνα καταλόγους των καλυπτομένων πελατών,  της ΔΕΗ που θα εκδίδει την τελευταία και θα εξοφλούνται σε 90 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του σχετικού ειδοποιητηρίου είσπραξης ασφαλίστρων.
Από την πλευρά της, η ΔΕΗ δεν θα έχει καμία μισθολογική και ασφαλιστική υποχρέωση έναντι των τεχνικών που θα χρησιμοποιηθούν, όπως και καμία αστική και ποινική ευθύνη για κάθε είδους ζημία που αυτοί θα προκαλέσουν κατά την εκτέλεση της σύμβασης.
Η ΔΕΗ ζητά από τις ενδιαφερόμενες ασφαλιστικές επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές ομαδικής ασφάλισης πελατών για το συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν για τρεις κατηγορίες πλήθους πελατών της: έως 50.000, από 50.000 έως 100.000 ,και άνω των 100.000.
Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογράψει η ΔΕΗ με την ασφαλιστική εταιρεία που θα αναδειχθεί από το διαγωνισμό θα είναι διετής και, σε περίπτωση που η προϋπολογισμένη δαπάνη (συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης επαύξησης του συνολικού συμβατικού τιμήματος έως 50% του προϋπολογισμού, που κατά τις εκτιμήσεις της επιχείρησης ανέρχεται σε 250.000 ευρώ), εξαντληθεί πριν τη λήξη της διετίας, η σύμβαση θα λύεται αζημίως και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Αρχειοθήκη ιστολογίου