Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ


Συνάδελφοι Το Προεδρείο του Συλλόγου μας στις 08/07/2020 συνάντησε τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων κ. Ιωάννη ΒΡΕΤΤΟΣ. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η Διευθύντρια Α.Δ.Υ κ. Ευγενία  ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την πορεία του ΑΔΜΗΕ και  η κατάθεση των θέσεων μας για τα θέματα που αφορούν την Εταιρεία αλλά και τους συναδέλφους μας Πτυχιούχους Μηχανικούς. Η ενημέρωση εκ μέρους των εκπροσώπων της Διοίκησης επικεντρώθηκε
  • στην ανάπτυξη του ΑΔΜΗΕ
  • την εκτέλεση των έργων  δια σύνδεσης της Κρήτης (Μικρή διασύνδεση περάτωση τέλος 2020 και Μεγάλη διασύνδεση περάτωση εντός του 2023)
  • την εκμετάλλευση του δικτύου του ΑΔΜΗΕ 
  • την συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στην λειτουργία των διασυνοριακών συνδέσεων.
  • Τον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού
  • για την τελική του έκβαση θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με την Διοίκηση.
Κυρίαρχο θέμα από κοινού, είναι η στελέχωση της εταιρείας και η δυσκολία περάτωσης των διαδικασιών των προσλήψεων με μόνιμο προσωπικό. Το Προεδρείο επεσήμανε ότι,  η ” λύση”  της κάλυψης με μπλοκάκια, δεν είναι αποδεκτή γιατί είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της  εταιρείας και των εργαζομένων. Καταθέσαμε την πάγια άποψη μας ότι η κατοχή του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο είναι το  τελευταίο ανάχωμα των εργασιακών σχέσεων και του αξιοπρεπούς μισθού.
Τέλος ενημερώσαμε για τα κλαδικά μας αιτήματα και  επισημάναμε τον  σημαντικότατο ρόλο των  Πτυχιούχων  Μηχανικών  τόσο στην λειτουργία του ΑΔΜΗΕ όσο και στην ανάπτυξη και συντήρηση του δικτύου του.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήσαμε για την καλή συνεργασία του Συλλόγου μας και της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.
                                                                                                                                  
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου