Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

(Συν)εργάζομαι: Να θωρακίσουμε το σεβασμό και την αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου

 


Με την Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας με το Ν4808 (ΦΕΚ Α' 101/19-06-2021), θεσπίσθηκε ένα συνεκτικό και σύγχρονο πλαίσιο.

Αφορά την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των μορφών συμπεριφοράς βίας και παρενόχλησης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας το οποίο σέβεται, προωθεί και διασφαλίζει το δικαίωμα κάθε προσώπου σε έναν κόσμο εργασίας χωρίς ψυχολογική ή σωματική βία και παρενόχληση.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να θωρακίσουμε το σεβασμό και την αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου.

Είναι σαφές  ότι το ισχύον προστατευτικό, νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο πρέπει να αντιμετωπισθεί όχι απλά ως τυπική υποχρέωση, αλλά να αξιοποιηθεί ως εξαιρετική ευκαιρία αλλαγής εργασιακής κουλτούρας.

Μόνη  κατεύθυνση η επίδειξη μηδενικής ανοχής στη βία και παρενόχληση, στους αποκλεισμούς και στις εκδικητικές συμπεριφορές, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στη διασφάλιση υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας σε όφελος εργαζομένων και εργοδότη.

Είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση, η παρακολούθηση και η αντιμετώπιση της Βίας και Παρενόχλησης.

Το Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ - ΚΗΕ είναι αρωγός και παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στα θύματα βίας και παρενόχλησης, κατευθύνοντας τους συναδέλφους να βρουν τη δύναμη να προβούν σε σχετικές αναφορές - καταγγελίες στη Διεύθυνση συμμόρφωσης.

Καλούμε τις Διοικήσεις των Ομίλων ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ να ενημερώσουν και να προστατεύσουν ως οφείλουν, με κάθε τρόπο, τους εργαζόμενους θύματα επιλήψιμων συμπεριφορών.

Γραμματεία Ενωτικού Αγωνιστικού Μετώπου Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου