Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε προγράμματα εθελουσίας και μετακίνησης των εργαζομένων στις Λιγνιτικές Μονάδες και τα Ορυχεία Μεγαλόπολης και Μελίτης

 από το kafeneio-megalopolis.gr

Η ΔΕΗ με σχετική ενημέρωση της προς τους εργαζόμενους , έκανε γνωστές τις οριστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το τι θα γίνει με τους εργαζομένους που υπηρετούν στις μονάδες που αποσύρονται στο τέλος του 2024.

Το πρόγραμμα αποχώρησης και μετακίνησης του προσωπικού αφορά όσους εργάζονται στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης και της Μελίτης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Καφενείου Μεγαλόπολης όπως αναφέρεται, βασικός στόχος της ΔΕΗ είναι η επίτευξη της ομαλής απόσυρσης των Μονάδων από απόψεως διαχείρισης του προσωπικού της, εξασφαλίζοντας:

Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εργαζομένων εντός της επιχείρησης
Την αποχώρηση των εργαζομένων για τους οποίους δεν θα βρεθεί αντικείμενο εργασίας με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Η ΔΕΗ προχωράει άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:

Στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το οποίο απευθύνεται στο προσωπικό των μονάδων που αποσύρονται. Το πρόγραμμα βασίζεται στα εναπομείναντα έτη ως την αποχώρηση του εργαζομένου από την ΔΕΗ με βάση τις ρυθμίσεις της εταιρίας, σε κοινωνικά κριτήρια ( αριθμό τέκνων- ΑΜΕΑ), στα χρόνια προϋπηρεσίας στη ΔΕΗ , παρέχει ποσό έναντι αυτασφάλισης και δίνει πριμ σε όποιον δηλώνει γρήγορα συμμετοχή. Το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Νοεμβρίου 2024 και θα παραμείνει σε ισχύ ως την ολοκλήρωση των μετακινήσεων του προσωπικού.

Εφαρμογή νέου κανονισμού μεταθετότητας με βελτιωμένα πακέτα παροχών στους εργαζομένους που θα επιλέξουν και θα συμφωνήσουν να μετακινηθούν.

Εφαρμογή διαδικασίας μετακινήσεων για την αξιοποίηση του προσωπικού των μονάδων που αποσύρονται. Βασικοί άξονες της διαδικασίας είναι :
-Ανακοίνωση του αριθμού , των ειδικοτήτων και του αντικειμένου απασχόλησης των εργαζομένων που θα πρέπει να στελεχώσουν τις μονάδες που τελούν σε διαδικασία απόσυρσης.
-Ανακοίνωση των προς πλήρωση θέσεων στην λοιπή επικράτεια στη ΔΕΗ και τις θυγατρικές.
-Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω σχετικής αίτησης
-Μοριοδότηση και επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων για κάθε θέση.

Εκανεκπαίδευση του προσωπικού για εκείνους τους εργαζομένους οι οποίοι δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν με την εθελουσία και δεν έχουν τα κατάλληλα επαγγελματικά προσόντα και άδειες ώστε να καλύψουν υπάρχουσες διατιθέμενες θέσεις στην ΔΕΗ. Ένα από τα σημεία που θα γίνει η επανεκαπίδευση θα είναι η Σχολή Ανωτέρας Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεγαλόπολης που βρίσκεται στο Λεοντάρι.

Γραφείο πληροφοριών , τηλεφωνική γραμμή και email που θα παρέχουν στους εργαζομένους διευκρινίσεις και ατομικές πληροφορίες.


Το Καφενείο Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει φωτογραφίες με τα σημαντικότερα σημεία των ανακοινώσεων, ο κάθε εργαζόμενος που θέλει να λάβει γνώση όλων των σχετικών εγγράφων πρέπει να επικοινωνήσει με τις γραμματείες.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση


ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


Αρχειοθήκη ιστολογίου