Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

“Ζεστοί” για να μπουν σε ΔΕΗ, Metlen και HELLENiQ Energy σημαντικοί Γάλλοι θεσμικοί επενδυτές


Γιάννα Παπαδημητρίου - energypress.gr

Το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον κάποιων εκ των μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών χαρτοφυλακίων από τη Γαλλία είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά κορυφαία στελέχη της ΔΕΗ, της Metlen και της HELLENiQ Energy που βρέθηκαν προ ημερών στο Παρίσι και είχαν σχετικές επαφές.

Πρόκειται για επενδυτές του διαμετρήματος των Lazard, Generali, Groupama Asset Management, Amundi, Millennium και Mirova που, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Société Générale σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών είχαν προ ημερών την ευκαιρία να συναντηθούν με τους τρεις ενεργειακούς ομίλους και να συζητήσουν για τις επενδυτικές προοπτικές που έχουν να τους προσφέρουν.

Το όλο εγχείρημα είχε και την ισχυρή υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμικών επενδυτών συζήτησαν με τον επικεφαλής του ενεργειακού γραφείου του Μαξίμου κ. Α. Πατέλη για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους τρεις ενεργειακούς ομίλους.

Η ισχυρή υποστήριξη της Société Générale σε αυτή την προοπτική εκφράστηκε και με τη συμμετοχή στις συναντήσεις του κ. Alvaro Huerte, υπεύθυνου διεύρυνσης χαρτοφυλακίου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της SG.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ. Huerte, η εν λόγω εκδήλωση ήταν η πρώτη αυτού του είδους που διοργανώνεται από έναν γαλλικό φορέα του μεγέθους της SG, γεγονός που αν μη τι άλλο δεν πέρασε απαρατήρητο, όπως επιβεβαιώθηκε και από το ζωηρό ενδιαφέρον των επενδυτών. 

Από την πλευρά του, ο CEO του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γ. Κοντόπουλος εξήγησε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι το ΧΑΑ μπορεί να τους προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχουν οι κεφαλαιαγορές των αναπτυγμένων χωρών.

Σύμφωνα με πηγές του energypress που έχουν άμεση γνώση των συζητήσεων που έλαβαν χώρα, το θερμό ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών επιβεβαιώθηκε στις κατ΄ιδίαν B2B συναντήσεις που είχαν με τους εκπροσώπους των τριών ελληνικών ενεργειακών ομίλων.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των επαφών θα γίνουν ορατά το προσεχές διάστημα στις κινήσεις των μετοχών στο ΧΑΑ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου