Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή Μιχελογιαννάκη σε Σκουρλέτη για τις οφειλές των δήμων προς την ΔΕΗ



Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην οποία ζητεί τη ρύθμιση των οφειλών των δήμων προς την ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του, «είναι αυτονόητο ότι οι Δήμοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν βιομήχανοι, καθώς καλύπτουν ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας. 
Οι οφειλές των δήμων, στην πλειονότητα τους είναι απόρροια των ανείσπρακτων οφειλών των  πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν λόγο της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που ..
βρίσκονται, με τις υποχρεώσεις τους να ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Βιάννου όπου το 1 εκατ. ευρώ που χρωστά στη ΔΕΗ αφορά κατά βάση τη λειτουργία των γεωτρήσεων, οι οποίες καλύπτουν τις γεωργικές ανάγκες των αγροτών».
Σε άλλο σημείο ο βουλευτής τονίζει ότι «οφείλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους Δήμους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, χωρίς εγγυήσεις καθώς αποτελούν κρατικούς φορείς, μέσα από την διαδικασία των 100 δόσεων, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν σταδιακά τις οφειλές τους χωρίς να επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία τους. Οφείλουμε να κοιτάξουμε εκ νέου τις χρεώσεις τις ΔΕΗ, όπως  για παράδειγμα τις χρεώσεις για τις  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι μόνο, σε παροχές που λειτουργούν αρδευτικά δίκτυα οι οποίες ανεβάζουν τους λογαριασμούς στα ύψη».

 http://energypress.gr/news/epistoli-mihelogiannaki-se-skoyrleti-gia-tis-ofeiles-ton-dimon-pros-tin-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου