Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Για ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και την ελληνική αγορά ενέργειας ενημερώθηκε ο γ.γ. της EPSU

IMG_8486_
Ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (EPSU) Jan Willem Goudriaan επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπου και είχε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση για μια σειρά θεμάτων με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας.
Ο Γ.Γ. της EPSU ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για το θεσμικό πλαίσιο και την εν γένει λειτουργία της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα μας και την πορεία του Ομίλου ΔΕΗ ενώ έγινε συζήτηση για τον ΑΔΜΗΕ, δεδομένης της ειδικής αναφοράς που υπήρχε για το Δίκτυο Μεταφοράς Η/Ε στο 3ο Μνημόνιο. Από την..
πλευρά του ο J W Goudriaan αναφέρθηκε στις νεώτερες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας και τις τάσεις που διαγράφονται.
Εξετάστηκαν επίσης οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας στη χώρα μας που έπληξαν όχι μόνον τα εισοδήματα αλλά και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ανάγκη συντονισμού των αγώνων του εργατικού κινήματος και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και την EPSU.
Ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επίσημη και πλήρη ένταξη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη δύναμη της EPSU, η οποία περιλαμβάνει 265 εργατικές ενώσεις και εκπροσωπεί περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια εργαζόμενους.
Ο JWGoudriaan επανέλαβε τη θέση της EPSU ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και δεσμεύτηκε για σχετική πρωτοβουλία κατά της ιδιωτικοποίησης του Δικτύου Μεταφοράς στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα οποία συμμετέχει ως θεσμικός συνομιλητής η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου