Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Οι Σερραίοι αμελούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο»


Ο προϊστάμενος του καταστήματος της ΔΕΗ Σερρών Δημήτρης
Ματθαίος καλεί τους Σερραίους ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο και να πληρώνουν στο μισό την αξία του ρεύματος.«Δυστυχώς παρότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η ΔΕΗ έχει καθιερώσει το κοινωνικό τιμολόγιο στο Νομό Σερρών περισσότεροι από τους μισούς συνδημότες μας που το δικαιούνται έχουν αμελήσει να ενταχθούν» ανέφερε στη συνέντευξη που .. παραχώρησε στο «Σ.Θ.» ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Σερρών. Περιγράφει επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το ολιγομελές προσωπικό της υπηρεσίας και σημειώνει ότι τους μήνες αιχμής Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι υπάλληλοι της ΔΕΗ εργάζονται οικιοθελώς πέραν του ωραρίου τους για να εξυπηρετήσουν το κοινό.
Κάτω από ποιες συνθήκες λειτουργεί η υπηρεσία σας;
Οι συνθήκες είναι δύσκολες και επιδεινώνονται δραματικά κάθε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο όταν στην πόλη των Σερρών έρχονται για να εγκατασταθούν οι νέες φοιτητές. Επειδή το προσωπικό είναι ολιγομελές κάθε χρόνο τέτοια εποχή ταλαιπωρούμαστε και εμείς και οι πελάτες μας. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας μας δίνουν όλο τους τον εαυτό για να εξυπηρετήσουν το κοινό. Επειδή αυτό το δίμηνο υπάρχει μεγάλος όγκος δουλειάς και παρότι οι υπάλληλοι οικιοθελώς εργάζονται πέρα του ωραρίου τους χωρίς να απαιτούν υπερωρίες από την υπηρεσία και τη επιχείρηση. Το υπάρχον προσωπικό της υπηρεσίας μας είναι μειωμένο και γερασμένο ηλιακά. Δεν ξέρουμε αν με την νέα διοίκηση μπορέσουν να γίνουν προσλήψεις για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το κοινό.
Πόσο είναι το υπαλληλικό προσωπικό της υπηρεσίας σας;
Το προσωπικό είναι πέντε άτομα, δύο ταμίες και ένας εγώ ως προϊστάμενος της υπηρεσίας. Στο Νομό Σερρών έχουμε εκατόν είκοσι χιλιάδες πελάτες . Παλιότερα αντιστοιχούμε ένας υπάλληλος ανά οκτώ με εννέα χιλιάδες κατοίκους και αυτή την στιγμή όλος ο νομός εξυπηρετείται από έξι άτομα προσωπικά, βγάζω έξω τους συναδέλφους που εργάζονται στα ταμεία. Η Υπηρεσία μας χρειάζεται για να λειτουργεί καλύτερα προσωπικό δεκατρία άτομα. Με το προσωπικό που σας προανέφερα θα μπορούμε να πάρουμε άδεια.
Δεν παίρνουν άδεια οι εργαζόμενοι ;
Είναι πολύ δύσκολο με τον αριθμό του προσωπικού που υπάρχει. Προσπαθούμε να βρούμε κάποιο χρονικό διάστημα που υπάρχει μειωμένη κίνηση για να μπορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν άδεια.Επίσης η κατάσταση δυσκολεύει επειδή όλοι οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι πληρώνονται στο τέλος του μήνα. Μόλις πληρώνονται από τις τράπεζες έρχονται χωρίς καθυστέρηση αμέσως στην υπηρεσία μας για να πληρώσει τους λογαριασμούς του ή να κάνει διακανονισμό, να πληρώσει έναντι.
Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο κύριε διευθυντά
Θέλω να ενημερώσω με την ευκαιρία που μου δίνεται ότι πολλοί συμπολίτες μας κάτοικοι του Νομού μας δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο. Ενώ έχουμε κάνει ανακοινώσεις ότι υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου λογαριασμού μέσω του κοινωνικού τιμολογίου, δυστυχώς οι μισοί και παραπάνω συνδημότες μας αδιαφορούν και δεν έχουν ενταχθεί. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί αδιαφορούν και έχουν προσέλθει στην υπηρεσία. Για να ενταχθούν πρέπει ο λογαριασμός του ρεύματος να είναι το όνομα τους, ή να έχουν εισόδημα κάτω από 12 χιλιάδες ευρώ. Κάτω από αυτό το εισόδημα είναι οι περισσότεροι συνταξιούχοι και οι αγρότες, και οι περισσότεροι μισθωτοί. Το κοινωνικό τιμολόγιο δικαιούνται οι τρίτεκνοι, οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας, οι συμπολίτες μας που έχουν αναπηρία πάνω από 67% και όσοι κάνουν χρήση μηχανήματος οξυγόνου. Με το κοινωνικό τιμολόγιο υπάρχει έκπτωση και πληρώνεις το μισό στην αξία της κιλοβατώρας.
(του Δημητρίου Γ. Νάτσιου, serreslife.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου