Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις κλοπής... μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις κλοπής... μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Άργους, είκοσι επτά περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας - και για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Άργος ένας 30χρονος Πακιστανός.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, ο 30χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του στις..
Μυκήνες, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χθες ξημερώματα ένα μετασχηματιστή της ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντόπισαν τον 30χρονο στο Άργος και τον συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, τουλάχιστον από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ.

Επιπλέον προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου του 2015 έως και χθες, είχαν διαπράξει ακόμη είκοσι έξι κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, στο Κουτσοπόδι, στο Μοναστηράκι και στο Νέο Ηραίο Αργολίδας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει μετασχηματιστές και είχαν προκαλέσει φθορές, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 170.000 ευρώ, ενώ η ποσότητα του χαλκού που είχαν αφαιρέσει, ξεπερνά του δώδεκα τόνους.

Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, αντικείμενα και εργαλεία που σχετίζονται με τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών του 30χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 http://www.imerisia.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου