Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Τι δουλειά έχουν τα συνδικάτα με τους μάνατζερ των ιδιωτικών συμφερόντων;;;ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ/ΠΑΜΕ-ΔΕΗ
Διακόπηκαν χθες βράδυ οι εργασίες του 37ου Συνέδριου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με την αποχώρηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, πριν ξεκινήσει το θέμα για το Ασφαλιστικό με εισηγητή τον κο Μ. Νεκτάριο…
Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να φέρει το νέο νομοσχέδιο λαιμητόμο στη Βουλή, ως προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση, υλοποιώντας το γενικότερο στρατηγικό στόχο του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, που είναι απαλλαγή. Απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από το κόστος της ασφάλισης βάζοντας ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Προτείνουν τη δημιουργία τριών πυλώνων:  
α) εθνική σύνταξη 384 ευρώ  
β) επαγγελματικά ταμεία 
γ) την ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και την ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης και την ένταξη του εφάπαξ στο ΕΤΕΑ που μέσω «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» θα δίνονται ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του ταμείου, δηλαδή φιλοδώρημα.
Έτσι αφού για είκοσι χρόνια όλες οι κυβερνήσεις με.. αλλεπάλληλους νόμους τσάκισαν ντις συντάξεις, ρήμαξαν τα αποθεματικά, αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τώρα βάζουν μπροστά την «ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης» και τη δημιουργία «Επαγγελματικών Ταμείων».
Η πλειοψηφία της ηγεσίας στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ως  εκφραστές του   εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Έφθασαν στο σημείο να φέρουν εισηγητή στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ το νεκροθάφτη του ασφαλιστικού και όπως ήταν φυσιολογικό προκάλεσαν την οργή των συνέδρων της Αγωνιστικής Συνεργασίας και άλλων συνέδρων.
 Οι εργαζόμενοι και όλες οι κοινωνικές ομάδες εδώ και καιρό βρίσκονται στους δρόμους για να μη φθάσει στη Βουλή το έκτρωμα αυτού του νομοσχεδίου.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές. Όρισε το Φθινόπωρο «Επιτροπή Σοφών» που εξέδωσε το «πόρισμα - έκτρωμα», πολύ χειρότερο από το σχέδιο της κυβέρνησης (Κατρούγκαλου), που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Ημέρες και έργα του κου Μ. Νεκτάριου:
Ø  Ένας από τους δημιουργούς αυτού του πορίσματος ήταν ο κος Νεκτάριος που τον διόρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ø  Πρώην Διοικητής του ΙΚΑ, που επί εποχής του τζογαρίστηκαν τα αποθεματικά του ΙΚΑ στο χρηματιστήριο και δεν εμπόδισε την εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων που ξεπέρασε το 30%.
Ø  Είναι επικεφαλής μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας.
Ø  Σε ημερίδα πριν λίγες μέρες στο «Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο» για την «ανάπτυξη των ιδιωτικών συστημάτων ασφάλισης» σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες, η ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος.
Ø  Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο Μ Νεκτάριος ο οποίος αποφάνθηκε ότι τα αίτια για τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού είναι: τα υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης, γι’ αυτό προτείνουν αντί 70% που είναι σήμερα να πάνε στο 45%.
Ø  Η πρόωρη συνταξιοδότηση πριν τα 65 έτη.
Ø  Η πολυδιάσπαση των Ταμείων.
Αυτός είναι ο κος Μ. Νεκτάριος!!!
Γι’ αυτόν τον τεχνοκράτη-νεκροθάφτη της κοινωνικής ασφάλισης και μάνατζερ της ιδιωτικής ασφάλισης είχαν αντίρρηση οι σύνεδροι της Αγωνιστικής Συνεργασίας και άλλοι σύνεδροι να συμμετέχει ως εισηγητής για το ασφαλιστικό στο συνέδριό μας.
Δεν είμαστε αντίθετοι στο να ακούγονται διαφορετικές απόψεις και να βγαίνουν σωστά συμπεράσματα. Ε… όχι και με τους εχθρούς μας!
Τι δουλειά έχουν τα συνδικάτα με τους μάνατζερ των ιδιωτικών συμφερόντων που μυρίζονται «ψητό» και ορμούν σαν κοράκια;
Πρέπει να απομονωθούν όλοι αυτοί καθώς και οι αντιλαϊκές - αντιασφαλιστικές πολιτικές και να  συμφωνήσουμε να ξεμπερδεύουμε με αυτούς που είναι αντίθετοι με τα αιτήματά μας.
Να προχωρήσουμε στη συνέχεια του συνεδρίου μας, με αποφάσεις που να αναδεικνύουν την αγωνιστική μας διάθεση, προετοιμάζοντας τη 48ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο - λαιμητόμο στη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου