Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΝΔ: Ερώτηση για το Άνοιγμα της Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά

Ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά και για τη λειτουργία θερμικών μονάδων,  κατέθεσε χθες στη Βουλή η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Το άνοιγμα της αγοράς προμήθειας στα μη Διασυνδεδεμένα
Νησιά καθυστερεί, με αποτέλεσμα να έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις τόσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και από τα Ευρωπαϊκά Όργανα», επισημαίνει σε δήλωση της η κυρία Κεφαλογιάννη και προσθέτει:

«Επιπλέον, ερωτήματα γεννιούνται σχετικά με τις θερμικές μονάδες στα νησιά, οι οποίες σύμφωνα με την ευρωπαϊκή.. περιβαλλοντική νομοθεσία θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να περιορίσουν σημαντικά τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα την δημιουργία κινδύνου για την ασφάλεια εφοδιασμού.
Ζητάμε από τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να μας απαντήσει σχετικά με την άρση των ρυθμιστικών κωλυμάτων, από πλευράς Ρ.Α.Ε. όπως επικαλείται ο ΔΕΔΔΗΕ, αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς προμήθειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά. Και που οφείλεται αυτή η σημαντική καθυστέρηση η οποία διατηρεί εμπόδια στον ανταγωνισμό.
Επιπλέον, να μας εξηγήσει ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου και των φορέων που εποπτεύει σχετικά με τη μειωμένη λειτουργία των θερμικών μονάδων στα νησιά προκειμένου να αποφευχθεί ζήτημα ασφάλειας εφοδιασμού τους τα επόμενα χρόνια.»

Αρχειοθήκη ιστολογίου