Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Αλέξανδρος Σουμελίδης νέος διευθυντής του ΑΗΣ ΚαρδιάςΔιευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς είναι πλέον επισήμως και τυπικά το στέλεχος της ΔΕΗ Αλέξανδρος Σουμελίδης, ο οποίος από τον περασμένο Δεκέμβριο ασκούσε χρέη αναπληρωτή διευθυντή.
Για τη θέση του διευθυντή του ΑΗΣ Καρδιάς είχε βγει προκήρυξη, στην οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερα στελέχη της επιχείρησης, εκ των οποίων επιλέχτηκε τελικώς ο Α. Σουμελίδης. Είναι μηχανολόγος μηχανικός με μεγάλη εμπειρία στους σταθμούς παραγωγής. Προσλήφτηκε στη ΔΕΗ και συγκεκριμένα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου το 1999, εργάστηκε 11 χρόνια στον ΑΗΣ Αμυνταίου σε διάφορα πόστα και στη συνέχεια στον ΑΗΣ Καρδιάς.
Από τον Δεκέμβριο του 2017 είχε ορισθεί αναπληρωτής διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς, αναπληρώνοντας τον Βασίλη Τσίγγα, ο οποίος στο μεταξύ ανέλαβε τη θέση του διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Ο Α. Σουμελίδης ως αναπληρωτής διευθυντής αντιμετώπισε με επιτυχία την πρόσφατη πυρκαγιά του ΑΗΣ Καρδιάς. Η κινητοποίηση του αγήματος του σταθμού στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό φυσικά με την καθοριστική επέμβαση της πυροσβεστικής, είχε σαν αποτέλεσμα την γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή προλάβει νε επεκταθεί, οπότε οι συνέπειες θα ήταν τραγικές.
Για την επιτυχή επιχείρηση αντιμετώπισης αυτού του σοβαρού συμβάντος, έγινε ειδική μνεία από την διοίκηση της ΔΕΗ και από τα συνδικάτα, γεγονός που «έδωσε πόντους» στον Α. Σουμελίδη. Η θητεία του ως διευθυντή του ΑΗΣ Καρδιάς θα είναι οκταετής – εκτός απροόπτου βεβαίως – καθώς μετά την πρώτη τετραετία ακολουθεί αυτοδικαίως και δεύτερη, εφ’ όσον βεβαίως το επιθυμεί και ο ίδιος.
(e-ptolemeos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου