Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Πετράκος: Να απορριφθούν οι προσφορές για τις μονάδες της ΔΕΗ


Η Λαϊκή Ενότητα   καλεί την κυβέρνηση   και το Δ.Σ. της ΔΕΗ μετά τις χθεσινή αστεία και απαράδεκτη προσφορά της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για την υπερσύγχρονη λιγνιτική  μονάδα της Μελίτης και την δήθεν προσφορά με απαράδεκτες αιρέσεις της κοινοπραξίας Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όχι μόνο να τις απορρίψουν ως απαράδεκτες  αλλά να σταματήσουν την επιλογή πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. 
Επιπλέον οφείλει η κυβέρνηση να καταργήσει τον απαράδεκτο νόμο 4513/2018 με τον οποίο προωθεί το σχέδιο για το ξεπούλημα  σε ιδιώτες του 40% των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ.

Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι   η απόφαση της να ξεπουλήσει άρον -άρον τις λιγνιτικές μονάδας, προσφέροντες ακόμη και σούπερ δώρα στους δήθεν επενδυτές, θα τους ανοίξει την όρεξη, οι οποίοι θα   ζητήσουν να τους πληρώσουμε και από πάνω και όχι να πληρώσουν για να «αρπάξουν» τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ . Για αυτό την είχαμε καλέσει να σταματήσει τη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.  
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όλα
Γι’ αυτό σήμερα, έστω και στο «και πέντε» η κυβέρνηση οφείλει αντί να ξεπουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες να στηρίξει τη ΔΕΗ για να ενισχυθεί και να ανασυγκροτηθεί   ώστε ο ελληνικός λαός να έχει φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου