Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Τροπολογία του ΥΠΕΝ για διετή παράταση στη διάθεση προσωπικού του ΑΔΜΗΕ στο ΔΑΠΕΕΠ

Τροπολογία κατέθεσε το ΥΠΕΝ στη Βουλή με την οποία παρατείνεται κατά δύο χρόνια (σύνολο 9 έτη) η δυνατότητα σύμβασης για τη διάθεση προσωπικού του ΑΔΜΗΕ στο ΔΑΠΕΕΠ.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, "με δεδομένες τις συνεχιζόμενες ανάγκες της ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ σε προσωπικό μετά και την απόσχιση του κλάδου της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την εταιρεία, κρίνεται σκόπιμη η παράταση της δυνατότητας διάθεσης εργαζομένων από την ΑΔΜΗΕ ΑΕ για δύο ακόμη έτη, οπότε και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων από το ΑΣΕΠ και η στελέχωση της ΔΑΠΕΕΠ με μόνιμο προσωπικό". 

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, απο την προτεινόμενη διάταξη προκαλείται δαπάνη στον κρατικό προυπολογισμό ύψους 500.000 ευρώ το χρόνο.
Επίσης, με την ίδια τροπολογία μετατίθεται εντός του Μαιού του 2019 ο χρόνος υποβολής στη ΡΑΕ της εισήγησης της Ελληνικό Χρηματιστήριο για την τροποποίηση του κώδικα συναλλαγών ΝΟΜΕ για τη χρονική ευθυγράμμισή της με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας.



 https://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου