Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Προχωράνε τα σχέδια για το… Καϊλάρwood της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Γιάννα Παπαδημητρίου
Προχωράνε τα σχέδια για την δημιουργία κινηματογραφικού studio στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ –ένα πρότζεκτ που ήδη κάποιοι ευφάνταστοι κάτοικοι της περιοχής έχουν με χιούμορ βαφτίσει… Καϊλάρwood, κατά το Hollywood (σ.σ. Καϊλάρ ονομάζονταν η Πτολεμαϊδα την περίοδο της τουρκοκρατίας)!
Μάλιστα, το επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία φαίνεται ότι θα αποκτήσει και δικό της Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών  (Film Office), καθώς, σύμφωνα απόφαση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσου, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την δημιουργία 13 τέτοιων Περιφερειακών Γραφείων.
Σκοπός της λειτουργίας του Film Office θα είναι η διευκόλυνση των παραγωγών στην επίλυση των ζητημάτων ενδέχεται να προκύψουν κατά την οργάνωση και υλοποίηση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής.

Έτσι, το Film Office θα αναλαμβάνει να λύνει ζητήματα που αφορούν πχ. αδειοδοτήσεις από δημόσιες υπηρεσίες μέχρι την εξεύρεση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων από την περιοχή.
Παράλληλα, θα συμβάλλει και στο συντονισμό των δραστηριοτήτων για την προσέλκυση και την εξυπηρέτηση των παραγωγών.
Με δεδομένο ότι τα ρεπορτάζ έχουν ήδη καταγράψει το ενδιαφέρον ομογενούς επιχειρηματία με επιτυχημένη δραστηριότητα στις κινηματογραφικές παραγωγές στις ΗΠΑ, το εγχείρημα μοιάζει να έχει προοπτικές επιτυχίας.
Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει και ο Μ. Παναγιωτάκης, η ΔΕΗ είναι αποφασισμένη να στηρίξει το σχέδιο, πιστεύοντας στην αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να προσφέρει στην περιοχή.
Μάλιστα, η ΔΕΗ προτίθεται να αξιοποιήσει τον οικισμό που διαθέτει στην περιοχή για τη στέγαση των μελών των κινηματογραφικών συνεργείων.
Ερίζουν για τα εύσημα Μουμουλίδης και Καρυπίδης
Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι διανύουμε προεκλογική περίοδος, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις που αναμένεται να επιφέρουν στην περιοχή οι εξελίξεις σχετικά με τις μονάδες της ΔΕΗ, φαίνεται ότι έχουν πυροδοτήσει μια μίνι κόντρα μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Μουμουλίδη για το σε ποιον πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα για την πρωτοβουλία για το studio στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο μεν Θ. Καρυπίδης δεν χάρηκε ιδιαίτερα που δεν αναδείχτηκε εξαρχής ο ρόλος του στο όλο εγχείρημα, ο δε Θ. Μουμουλίδης δεν είδε με ιδιαίτερα καλό μάτι τις δηλώσεις Καρυπίδη μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ για τις αποζημιώσεις για τον Πτελεώνα, στις οποίες ο περιφερειάρχης παρέλειψε να τον αναφέρει.

 https://energypress.gr/news/prohorane-ta-shedia-gia-kailarwood-tis-dei-ston-ais-ptolemaidas

Αρχειοθήκη ιστολογίου