Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία


Η επιστροφή στο lockdown και οι απαγορεύσεις αποτελούν ανοικτή ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για την εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα. Με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» επιτίθεται στο λαό και τη νεολαία, χρεώνοντάς τους την αύξηση των κρουσμάτων και κρύβοντας ότι οι αποφάσεις της θυσιάζουν την υγεία του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου. Παράλληλα με προκλητικό αυταρχισμό και απαγορεύσεις προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων.

Η Αγωνιστική Συνεργασία αποκαλύπτει στους εργαζομένους στον όμιλο της ΔΕΗ τη στάση που τηρούν οι πλειοψηφίες των παρατάξεων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά και στα περισσότερα πρωτοβάθμια του ομίλου, αφού αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν στα Δ.Σ. τη συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 26 του Νοέμβρη απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση προσπαθεί επιβάλει.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται να νομοθετήσει τη 10ωρη εργάσιμη μέρα αντί του 8ωρου, χωρίς αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας σε μεγάλους και κρίσιμους χώρους δουλειάς, ορίζοντας το προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας σε Δημόσιο, ΟΤΑ, πρώην ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ, σε τουλάχιστον 40%. Φέρνει γενικότερο χτύπημα των συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα μέσα στους χώρους δουλειάς.

Για όλα τα παραπάνω οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ τηρούν σιγή νεκροταφείου, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της διοίκησης. Είναι οι δυνάμεις που τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει πλάτη για να ξηλωθεί ότι κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους του ομίλου όπως ασφαλιστικό, ΣΣΕ κ.α. Είναι αυτοί που πανηγυρίζουν για τις εθελούσιες απολύσεις στα εργοστάσια του ομίλου που κλείνουν.

Στις 26 Νοέμβρη δεν πρέπει να υπάρξει χώρος δουλειάς που δεν θα φτάσει το απεργιακό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Αυτό είναι που θα δείξει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, αλλά και τη δυνατότητα που υπάρχει να συγκεντρωθούν δυνάμεις ικανές να σμπαραλιάσουν τους αντεργατικούς νόμους.

 

Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους  εργαζομένους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τη διεκδίκηση πρόσθετων μέτρων για την υγεία του λαού, ενάντια στο νέο αντεργατικό Ν/Σ που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα.

 

Αρχειοθήκη ιστολογίου