Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην απεργία των Εργατικών Κέντρων στις 28 Φεβρουαρίου


Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την επικράτεια στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων και των συνδικάτων είναι:

 – Η αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

  – Η διενέργεια αυστηρών ελέγχων και διαφάνειας στον τρόπο διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με την ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πάταξη της κερδοσκοπίας και της ακρίβειας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής.

 – Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας με θετικό πρόσημο, η επιστροφή των δώρων και η αύξηση των ποσοστών των επιδομάτων ώστε να διορθωθούν οι μισθολογικές αδικίες του παρελθόντος.

Η ΕΤΕ Ομίλου/ΔΕΗ ΚΗΕ ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν ξεχνά τον άδικο χαμό 57 ψυχών και συμπαρίσταται στις οικογένειες των θυμάτων που ζητούν δικαίωση στην μνήμη των παιδιών τους.

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε πως η πιστή τήρηση και εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους πρέπει να γίνεται πράξη από όλους και κυρίως από τους εργοδότες, ώστε να μην θρηνούμε θύματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ και όπου έχουν προκηρυχτεί από τα  Εργατικά Κέντρα απεργιακές κινητοποιήσεις να συμμετέχουν μαζικά και να παραβρεθούν σε  όλες τις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

«Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Προσυγκέντρωση: Αθήνα, ώρα 11:00πμ, πλατεία Κοραή.

                     Γραφείο Τύπου ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου