Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής η μελέτη για τα headquarters της ΔΕΗ στη Λ. Μεσογείων

 

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής η μελέτη για τα headquarters της ΔΕΗ στη Λ. Μεσογείων

Την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής έλαβε πρόσφατα η αρχιτεκτονική μελέτη για το πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο που θα αποτελέσει το νέο κτήριο Διοίκησης της ΔΕΗ, στο πρώην στρατόπεδο “Πλέσσα” στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Το σχεδιασμό του έργου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Bobotis + Bobotis Architects.

Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου “Πλέσσα” βρίσκεται παραπλεύρως του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στα όρια του Δήμου Αθηναίων, με συνολικό εμβαδόν οικοπέδου 18.643 τ.μ. 

Στο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο γραφείων που θα ανεγερθεί, θα στεγαστούν οι κεντρικές οι περισσότερες από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ που βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ στο ισόγειο του κτηρίου θα λειτουργήσει πρότυπο κατάστημα εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης.

Η σύμβαση μίσθωσης που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2020 η ΔΕΗ με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας έχει διάρκεια 50 ετών (με δικαίωμα δεκαετούς παράτασης) και το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ανά πενταετία με βάση το δείκτη τιμών καταναλωτή. Τον πρώτο χρόνο η ΔΕΗ δεν κατέβαλε μίσθωμα και τα επόμενα χρόνια της πρώτης πενταετίας της σύμβασης καταβάλλει το 50% του προβλεπόμενου μισθώματος. Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, ότι το κτηριακό συγκρότημα θα περιέλθει στην κυριότητα της ΔΕΗ μετά τη λύση ή τη λήξη της σύμβασης. 

Προσωρινή λύση τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Χρ. Λαδά

Μέχρι την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου κτηριακού συγκροτήματος στη Μεσογείων, σημαντικό μέρος των υπηρεσιών της ΔΕΗ, καθώς και η έδρα της διοίκησής της θα μεταφερθεί από τις αρχές του επόμενου μήνα στα πρώην γραφεία του ΔΟΛ, στη Χρ. Λαδά στο κέντρο της Αθήνας.

Το ακίνητο έχει πλέον ανακαινιστεί και είναι “πράσινο” και ενεργειακά αποδοτικό στο πρώην κτήριο του δημοσιογραφικού ομίλου, είναι πλέον απολύτως «πράσινο», γεγονός που θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να μειώσει κατά πολύ τις λειτουργικές της δαπάνες για τη χρήση κτηριακών εγκαταστάσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου