Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Καταστροφικό το υφιστάμενο σχέδιο για τη ΔΕΗ

 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στο NEWS247 o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σημειώνοντας ότι
αν δεν αλλάξει το σχέδιο θα επέλθει με μαθηματική ακρίβεια η απόλυτη καταστροφή του Ομίλου με δυσάρεστες συνέπειες για τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους – Στην αντεπίθεση ΛΑ.Ε και Νίκος Φωτόπουλος
Adtech Ad
Σίγουρος για τις καταστροφικές συνέπειες της ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν αλλάξει το τελικό σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ αλλά και για το σύνολο του Οργανισμού δηλώνει στο NEWS247 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ο κ. Γιώργος Αδαμίδης αν και αρχικά θεωρεί θετικό το γεγονός ότι δεν περιελήφθη ο ΑΔΜΗΕ στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, εξηγεί στο NEWS247 τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ως ..
“απόλυτα καταστροφικό” το υπάρχον σχέδιο.
“Πρέπει να δούμε αναλυτικά κάθε πτυχή του σχεδίου, όμως με βεβαιότητα σας λέω ότι το σημερινό σχέδιο είναι καταστροφικό για ολόκληρο τον Όμιλο” αναφέρει ο κ. Αδαμίδης και συμπληρώνει: “Πιστεύω ότι το γνωρίζει και ο υπουργός γι' αυτό άλλωστε με σημερινή του δήλωση υπογράμμισε πως “δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ρισκάρουμε τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ”. Παρ' όλα αυτά εμείς την ερχόμενη Πέμπτη θα συναντηθούμε με τον υπουργό και θα του αναλύσουμε την θέση μας”.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ο πρώτος που θα πληρώσει μια ενδεχόμενη πώληση.. είναι ο καταναλωτής. “Θα έχουμε αυξήσεις στα τιμολόγια και επιπλέον η μεταφορά του 100% της εταιρείας στο λεγόμενο υπερ-ταμείο δεν μας λύνει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως προκαλεί πολλά περισσότερα καθώς δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι στο Δ.Σ., ποιος θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να την πουλήσει” σημειώνει ο κ. Αδαμίδης.
Επίσης τονίζει ότι δεν θα αποζημιωθεί η ΔΕΗ εφόσον περάσει στο υπερ-ταμείο, ενώ το παραγωγικό της κομμάτι αυτομάτως θα “κοκκινίσει”. Τέλος κατά τον κύριο Αδαμίδη, δεν θα πληγούν μόνο οι καταναλωτές αλλά και οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα είναι στον αέρα και δεν διασφαλίζονται.
Την ίδια στιγμή αντίθετοι με τη συμφωνία της κυβέρνησης για τον ΑΔΜΗΕ δηλώνουν η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ και το μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος.
Η ΕΤΕ ΔΕΗ κάνει λόγο για ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, ενώ προσθέτει «ότι η λύση που τελικώς προκρίνεται δε διασφαλίζει επ’ ουδενί τη βιωσιμότητα της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ και για τη ΔΕΗ η λύση ισοδυναμεί με αργή, αλλά σταθερή πορεία προς την απαξίωση και τη χρεοκοπία».
Ο κ. Φωτόπουλος αναφέρει, από την πλευρά του ότι «η συμφωνία δεν διασφαλίζει ούτε ότι το 51% των μετοχών θα είναι και μεθαύριο στο κράτος ούτε ότι τη διοίκηση στην εταιρεία θα την ασκεί το ελληνικό δημόσιο και, κυρίως, εάν και εφόσον υλοποιηθεί, θα επιφέρει ένα σοβαρότατο πλήγμα αφενός μεν στη ΔΕΗ, αλλά αφετέρου και στον ΑΔΜΗΕ».
Παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη 30, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι καλεί η  Λαϊκή Ενότητα. Βασική διεκδίκηση της ΛΑ.Ε παραμένει να μην εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας.

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Είναι αυτονόητο ότι η διοίκηση της ΔΕΗ θα στηρίξει την προσπάθεια του βασικού μας μετόχου για την υλοποίηση της συμφωνίας με τον πιο αποδοτικό τρόπο τόσο για την επιχείρηση όσο και για τους λοιπούς μετόχους.
Άλλωστε υπάρχουν αρκετά σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τον πλέον ορθό και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να διασφαλισθεί, όπως δήλωσε και ο αρμόδιος υπουργός, πλήρως η κατά το 100% αποζημίωση της ΔΕΗ και κατ´ επέκταση το συμφέρον της επιχείρησης με απόλυτο σεβασμό έναντι των δικαιωμάτων όλων των μετόχων.
Η διοίκηση της ΔΕΗ θα συνεχίσει, μαζί με τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ομίλου, με ακόμη μεγαλύτερη δέσμευση την προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων μας για την ενίσχυση και ανάπτυξη του Ομίλου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου