Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Μαριάς: Η τρόικα στοχεύει στην πλήρη απαξίωση της ΔΕΗ


νοτης μαριας

www.ekriti.gr

Την πολιτική που επιχειρεί να κάνει πράξη στην Ελλάδα η τρόικα, με το ζημιογόνο για τη ΔΕΗ ξεπούλημα του 49% του ΑΔΜΗΕ και την αποδυνάμωση της Ενεργειακής στρατηγικής της χώρας, κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Αναφερόμενος στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Ενέργειας, ο Νότης Μαριάς είπε ότι «η Ε.Ε. συνεχίζει να προωθεί -όχι μόνο για λόγους ιδεοληψίας αλλά κυρίως για λόγους  ιδιοτέλειας- τον λογιστικό και ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των δημόσιων επιχειρήσεων παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την πλήρη απελευθέρωση των Ευρωπαϊκών..
αγορών ρεύματος». O Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι έτσι θα ενταθεί η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
«Ταυτόχρονα –είπε ο Νότης Μαριάς- οι Βρυξέλλες κλείνουν τα μάτια στα τεράστια προβλήματα, που δημιουργήθηκαν σε κάποιες χώρες της Ένωσης από τις ίδιες τις ιδιωτικοποιήσεις. Καταγγέλλουμε την πολιτική αυτή που επιχειρεί να κάνει πράξη στην Ελλάδα η τρόικα, με το ζημιογόνο – για τη ΔΕΗ – ξεπούλημα του 49% του ΑΔΜΗΕ, που στοχεύει τελικά εν ευθέτω χρόνω στο πλήρες ξεπούλημα της ίδιας της ΔΕΗ, αφού πρώτα θα την έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση.
Στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή ενεργειακή στρατηγική για την Ελλάδα χωρίς ισχυρή ΔΕΗ. «Η «Στρατηγική της Ενεργειακής Ένωσης» δεν εξυπηρετεί –είπε- στην πραγματικότητα τίποτα άλλο παρά τα συμφέροντα των Ευρωπαϊκών πολυεθνικών, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ενέργειας ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να περιορίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της Ένωσης, στο σχεδιασμό και τη διαμόρφωση μιας ανεξάρτητης Ενεργειακής πολιτικής, μακριά από τις εντολές των Βρυξελλών».
Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Αρχειοθήκη ιστολογίου