Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ για τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Λαϊκή Ενότητα μπροστά στο κτίριο της διοίκησης της ΔΕΗ, στην Αθήνα, ενάντια, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος «στην προωθούμενη από την κυβέρνηση, καλυμμένη με επικοινωνιακό “ασημόχαρτο” απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και την εν συνέχεια εκποίησή του».

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν «Η ΔΕΗ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το κερδοσκοπικό», «πουλάτε τον ΑΔΜΗΕ, πουλάτε τη ΔΕΗ, στο τέλος θα πουλήσετε και την..

Ακρόπολη», «Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό», «ρεύμα φθηνό για όλο το λαό, κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Η κυβέρνηση ξεπουλά και τον ΑΔΜΗΕ, ενώ απαξιώνει και διαλύει την ΔΕΗ, την οποία, επιπλέον, σχεδιάζει γρήγορα να την εκχωρήσει κατά τμήματα σε ιδιώτες. Και ξεπουλά η κυβέρνηση τον ΑΔΜΗΕ, διότι η αποκοπή του από την ΔΕΗ και η είσοδος σε αυτόν ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα μοιράζεται και το “μάνατζμεντ”, ισοδυναμεί με την πλήρη εκποίησή του στην πορεία.

Απαξιώνει και διαλύει δε τη ΔΕΗ, διότι η αφαίρεση από την τελευταία του ΑΔΜΗΕ, έναντι, μάλιστα, ευτελούς τιμήματος, συνιστά βαρύτατο πλήγμα για την επιχείρηση, ενώ θα ακολουθήσει άμεσα και η χαριστική βολή για τη ΔΕΗ με την αφαίρεση του 25% των πελατών της και αντίστοιχου ποσοστού της φτηνής ενεργειακής παραγωγής της».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Με τα όσα συμφώνησε [σ.σ.: η κυβέρνηση] και ο ΑΔΜΗΕ δεν θα παραμείνει δημόσια επιχείρηση και η ΔΕΗ θα δεχτεί ένα θανάσιμο πλήγμα. Ο ΑΔΜΗΕ δεν θα μείνει υπό δημόσιο έλεγχο γιατί κανένας στρατηγικός επενδυτής δεν βάζει τα ωραία του λεφτά για να κάνει κουμάντο άλλος και αυτό δεν θα αργήσει να φανεί. Πρώτο δείγμα είναι ότι του δίνουν τη δυνατότητα στην ουσία να ορίζει αυτός τον Διευθύνοντα Σύμβουλο».


 http://www.e-typos.com/gr/politiki/article/160487/sugedrosi-diamarturias-tis-lae-gia-ton-admie-kai-ti-dei/

Αρχειοθήκη ιστολογίου