Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος



Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος

Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου

 Παρέδωσαν ψήφισμα ζητώντας να μην γίνονται διακοπές ηλεκτροδότησης «σε κανένα λαϊκό και εργατικό σπίτι» - Πάνω από 16.000 διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις, μόνο το 2015

Στην οδό Χαλκοκονδύλη 30 στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας μέλη του ΠΑΜΕ, ζητώντας να μην υπάρξει καμία διακοπή ρεύματος σε κανένα λαϊκό και εργατικό σπίτι.

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται πάνω στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω απο την είσοδο του κτιρίου και κρατούν πανό το όποιο γράφει:

«Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Οργάνωση-Αγώνας-Αντεπίθεση απέναντι σε κυβέρνηση και μονοπωλιακούς ομίλους». 
Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ μπήκαν στο κτίριο και άφησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη διοίκηση ζητώντας η ΔΕΗ να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά σπίτια.

Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μεσα στο 2015 έγιναν 16.000 διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις, οι περισσότερες των οποίων έγιναν τους τελευταίους τρεις μήνες μετα την αποστολή 100.000 ειδοποιητηρίων. Πρόκειται για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ που έχουν καθυστερήσει για πάνω από οκτώ μήνες.
 Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 13:00 το μεσημέρι, αφού αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτακη. Εκείνος, σύμφωνα με το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Νίκο Παπαγεωργιου ισχυρίστηκε ότι δεν έχει γίνει καμία διακοπή σε εργατικό λαϊκό σπίτι και σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών. 
«Μας είπε επίσης ο κ. Παναγιωτάκης ότι το 12% των οφειλετών χρωστά την μισή οφειλή του συνόλου των πελατών προς την ΔΕΗ», είπε αμεσως μετά την συνάντηση ο κ. Παπαγεωργίου. 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ανακοίνωσαν οτι αμέσως μετά τις γιορτές θα επανέλθουν με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.
www.protothema.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου