Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Λ.Α.Ε: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ του δημοσίου πλούτου και της χώρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ,
Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα
Τρίτη, 15/12, στις 12 το μεσημέρι

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ, ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ
Σε άθλια συμφωνία, κατέληξε η κυβέρνηση σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου όσον αφορά την τύχη του ΑΔΜΗΕ που ενώ επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα με το σχέδιο Σαμαρά - Βενιζέλου προς παραπλάνηση των αφελών. προσπαθεί να πλασάρει τα ως επιτυχία .
Η ΔΕΗ υφίσταται ένα θανατηφόρο πλήγμα, αφού χάνει την 100% θυγατρική της εταιρεία, τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος, με το δίκτυο Μεταφοράς υψηλής τάσης, τα Κέντρα Ελέγχου του και τον μηχανισμό μεταφοράς ρεύματος, αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ, που προσέφερε ετησίως..
σίγουρα μονοπωλιακά κέρδη και μερίσματα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παρείχε στη ΔΕΗ, ως επιχείρηση, φερεγγυότητα και αξιοπιστία.
Η απώλεια του ΑΔΜΗΕ για τη ΔΕΗ είναι αναντικατάστατη και θα λειτουργήσει ως χαριστική βολή, αν συνυπολογίσουμε ότι στους πρώτους μήνες η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί , σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, να παραχωρήσει, προς χάριν της ελεύθερης αγοράς, το 25% των πελατών της στους ιδιώτες ανταγωνιστές της και το 25% της πιο φτηνής ηλεκτρικής της παραγωγής (λιγνίτης, νερά)!
Το τίμημα της μεταβίβασης από τη ΔΕΗ του ΑΔΜΗΕ λέγεται πως θα προκύψει από ανεξάρτητη, τάχα, εκτίμηση, αλλά όλα τα δεδομένα οδηγούν στο ότι θα είναι ευτελέστατο μπροστά στην ανυπολόγιστη αξία του ΑΔΜΗΕ, ενώ θα συμψηφιστεί με τις οφειλές της ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ!
Ο ΑΔΜΗΕ, φέρεται ότι θα πάει κατά 51% στο Δημόσιο (πώς θα πληρώσει άραγε το πτωχευμένο Δημόσιο τη ΔΕΗ;) και έως 49% σε στρατηγικό επενδυτή δηλαδή ξένη ευρωπαϊκή εταιρεία. Το δε μάνατζμεντ του ΑΔΜΗΕ φέρεται ότι ακόμα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, αλλά δεν αμφισβητείται ο βαρύνοντας ρόλος του ιδιώτη επενδυτή..
Με λίγα λόγια, ο στρατηγικός πολυεθνικός ενεργειακός γίγαντας θα μοιράζεται ουσιαστικά την επιχείρηση, και θα έχει στην πραγματικότητα, το πάνω χέρι, μιας και κανένας πολυεθνικός όμιλος δεν βάζει τα λεφτά του, , χωρίς να κρατάει, , ο ίδιος το τιμόνι της πορείας.
Η τραγική αυτή εξέλιξη με τον ΑΔΜΗΕ είναι μόνο η αρχή μιας πορείας γενικής απαξίωσης, διάλυσης και εκποίησης του δημόσιου ενεργειακού τομέα της χώρας, η οποία θα έχει ακραία καταστρεπτικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία στους καταναλωτές και στους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ και στη ΔΕΗ .
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ τα συνδικάτα και η κοινωνία πρέπει να σταθούν εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο
Ο αγώνας κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου κάθε πολίτη αυτής της χώρας.
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου συμφωνίας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου