Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τέσσερις στους δέκα καταναλωτές στο νομό Ηρακλείου χρωστάνε στη ΔΕΗ!


Από τους πρωταθλητές στα "φέσια" προς τη ΔΕΗ φαίνεται ότι είναι οι καταναλωτές στο νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν σε συνέντευξή τους στελέχη της εταιρείας υπό τον Διευθυντή Επικοινωνίας Ανδρέα Πετσίνη, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, σε σχέση με τις δυνατότητες που δίνει η ΔΕΗ για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών σε 36 δόσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Νομό Ηρακλείου, η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις 30 Απριλίου έχει ως εξής:

Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα € 83,7 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 36,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Ηρακλείου, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.
Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 41 %, εκ των οποίου το 62,4 % αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 1.000, οι οποίες αντιστοιχούν μόνο στο 18% των οικιακών οφειλετών.
Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 55,6 %, εκ του οποίου το 76 % αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 15,5% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 1.000 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 51,3 % των αντίστοιχων οφειλών.
Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 3,4 %.
---------
Για περισσότερα στοιχεία δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία

Αρχειοθήκη ιστολογίου