Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ - ΚΗΕ: Ενημερωτικό για έλεγχο στο ΔΕΔΔΗΕ Σάμου

Το προηγούμενο διάστημα μετά από αίτημα του Σωματείου μας και του Εργατικού Κέντρου Σάμου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας με την παρουσία του ΕΚΣ, σε Καρλόβασι και Βαθύ.
Και από τον έλεγχο επιβεβαιώθηκαν όσα έχουμε αναφέρει εδώ και πολύ καιρό, τόσο πριν όσο και μετά το εργατικό ατύχημα του συναδέλφου Τ4/Α στο ΔΕΔΔΗΕ (Π/Κ Καρλοβάσου) τον Απρίλη. Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, υποστελέχωση του Π/Κ Καρλοβάσου, όπως συμβαίνει σε όλες τις Περιοχές και Πρακτορεία της χώρας, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών, οικονομικών & κυβερνητικών επιλογών. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε εντατικοποίηση της δουλειάς, τις περισσότερες φορές χωρίς την αναγκαία ξεκούραση.
Τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ασφαλιστικό..
, φορολογικό, ο αυτόματος «κόφτης», σε συνδυασμό με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου από τα κόμματα- υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι εξελίξεις στην ενέργεια, επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και για το σύνολο του λαού.
Συνάδελφοι, μόνο η οργανωμένη δράση μας, με γραμμή πάλης ενάντια σε αυτή την πολιτική με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Άμεσα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση υπηρεσιών στη ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ σε Σάμο και Ικαρία, με πλήρη εργασιακά & ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμία κατάργηση ή συγχώνευση Πρακτορείου, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΔΕΔΔΗΕ (στους σχεδιασμούς αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα π/κ του Καρλοβάσου και του Ευδήλου Ικαρίας)
  • Τήρηση της εργατικής νομοθεσίας περί 5μέρου, ρεπό, αδειών, της προβλεπόμενης ανάπαυσης από βάρδια σε βάρδια.
  
Η ΤΔΕ ΣΑΜΟΥ -ΙΚΑΡΙΑΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου