Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Συνάντηση με το νέο Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ

Με το νέο Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ, Σταμάτη Υπερήφανο συναντήθηκε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ , οι οποίοι καλύπτονται από το Ταμείο Ασφάλισης Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.
Ο κ.Στ.Υπερήφανος αν και βρίσκεται πολύ μικρό διάστημα στο τιμόνι του ΤΑΥΤΕΚΩ, φαίνεται να έχει κατανοήσει πλήρως τα προβλήματα που χρονίζουν στο Ταμείο και αναζητούν λύση.
Πιο συγκεκριμένα, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της απονομής του εφάπαξ βοηθήματος, η καταβολή του οποίου καθυστερεί ως γνωστόν, για τους δικαιούχους από την 1η /9/2013.
Δέσμευση του Προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ προς τη ΓΕΝΟΠ είναι ότι θα γίνει άμεσα ..ερώτημα προς το Υπουργείο για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει για εκείνες τις 67 περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι οριστικές αποφάσεις και οι σχετικές εντολές πληρωμής πριν την ψήφιση του νόμου που όριζε αναδρομική εφαρμογή από 1ης /9/2013 και άλλαζε τον τρόπο υπολογισμού (γνωστός ως μαθηματικός τύπος).
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις και με δεδομένο ότι εκδόθηκε η Υπουργική απόφαση η οποία αναλύει τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος, αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας οι εργοδότριες εταιρίες (συνεπώς και η ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) να αποστείλουν τα σχετικά ενημερωτικά δελτία με τις ασφαλιστικές εισφορές των δικαιούχων, προκειμένου οι υπηρεσίες έκδοσης και απονομής του εφάπαξ βοηθήματος του ΤΑΥΤΕΚΩ να αρχίσουν να υπολογίζουν τα δικαιούμενα ποσά, τηρώντας απόλυτα τη σειρά προτεραιότητας.
Ως χρόνος για την υλοποίησης των αποφάσεων και καταβολής του εφάπαξ εκτιμάται ότι θα είναι ο Οκτώβριος του 2016. 
Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης και τα θέματα που σχετίζονται με τις παροχές σε χρήμα των ασφαλισμένων, οι κατασκηνώσεις και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Η ΓΕΝΟΠ και ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ ανανέωσαν το ραντεβού προκειμένου ο κ.Στ.Υπερήφανος να ολοκληρώσει τις επαφές του και να ενημερωθεί για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το Ταμείο.




Αρχειοθήκη ιστολογίου