Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

ME AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 8 και 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΔΕΗ
Τα τελευταία έξι  χρόνια ο κόσμος της μισθωτής εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο των επιβαλλόμενων πολιτικών ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες πολλών δεκαετιών καταργούνται, οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις καταστρατηγούνται, το Ασφαλιστικό Σύστημα αποδομείται και το Κράτος Πρόνοιας συρρικνώνεται.


Η απάντηση της  Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ στην μνημονιακή πολιτική, είναι ότι συνεχίζει να  βρίσκεται στην.. πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανάσχεση όλων εκείνων των πολιτικών που δημιουργούν ή εντείνουν τα κοινωνικά, παραγωγικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα.
Έναν αγώνα απέναντι στην ακραία ΑΡΙΣΤΕΡΗ νεοφιλελεύθερη λιτότητα και..
όλους εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. που θα εξαιρείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο που οδηγεί με ακρίβεια στην κοινωνική κατάρρευση, την παραγωγική περιθωριοποίηση και την εθνική ταπείνωση.
Ο αγώνας των εργαζομένων στην μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού δημοσίου, είναι ένας αγώνας που δίδεται με όρους κοινωνίας και όχι συντεχνίας, μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και στοιχείο πολιτισμού και όχι εμπόρευμα των κερδοσκόπων και των πάσης φύσεως συμφερόντων. Ταυτόχρονα, δίδεται ένας αγώνας και μια συνεχής μάχη, από τη μοναδική πραγματικά ενεργή συνδικαλιστική οργάνωση της πατρίδας μας, τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Έναν αγώνα για κοινωνική και εργασιακή δικαιοσύνη, παραγωγική ανασυγκρότηση και βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική κόντρα στην αδιαφάνεια, τον παρασιτισμό, τη διασπάθιση, τη σπατάλη ή την εκποίηση του δημοσίου πλούτου.

Η πρόταση της  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι φωνή της ιδεολογικής ενότητας και συνεργασία δυνάμεων. Διακηρύττουμε ότι: η φθηνή ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει να παραμείνει ο βασικός πυλώνας στήριξης της κοινωνίας και μοχλό ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας θα πρέπει να στηρίζεται στην πλήρη αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας με βασική στόχευση την άρση των στρεβλώσεων που νοθεύουν τον ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και επιβαρύνουν τα τιμολόγια.



Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ αποτελεί εγγύηση της ευθύνης του μέτρου των σταθερών απόψεων. Θέλουμε ψηλά την σημαία της αξιοπρέπειας των αξιών και των αρχών μας. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μαχητικά δηλώνουμε πως σταθερά και αταλάντευτα θα είμαστε  πάντα στη πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και των εργαζομένων. Με το βλέμμα μπροστά στραμμένο στο μέλλον με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Όλοι μαζί προχωράμε μπροστά
Διαψεύστηκαν οικτρά όσοι υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες!!!

Με πράξεις, όχι με λόγια κερδίζουμε κι αυτή την εκλογική μάχη!!!


ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ -  ΗΘΟΣ
ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου