Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος 1 εκατ. ευρώ από την ΕΑΣ Τρικάλων

Απλήρωτους λογαριασμούς που συνολικά προσεγγίζουν το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ – κατά άλλους το υπερβαίνουν- άφησε στη ΔΕΗ η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων σπεύδοντας μάλιστα να αλλάξει πάροχο!
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr το ανεξόφλητο ποσό προέρχεται από όλες τις ενεργοβόρες δραστηριότητες του συνεταιριστικού ομίλου, όπως είναι τα εκκοκκιστήρια στα Τρίκαλα και σε άλλα σημεία της κεντρικής Ελλάδας, αλλά και η μονάδα οξοποιίας. «Φέσι» άφησε ακόμη και η..
θυγατρική «γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ» η οποία επίσης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οφειλές μόνο του εκκοκκιστηρίου στο Μεγαλοχώρι ανέρχονται σε περίπου 250.000 ευρώ!
Επισήμως από την ΔΕΗ δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό αλλά τα ερωτήματα παραμένουν:
Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε μεγάλο πελάτη να συσσωρεύει οφειλές σε τέτοια ύψη και μάλιστα να μην αναγνωρίζει την ανοχή και τις διευκολύνσεις που του παρέχει η ΔΕΗ, αλλάζοντας προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος;
Πως επιτρέπεται σε κάποιον να αλλάζει πάροχο όταν έχει ανεξόφλητο τον προηγούμενο - έστω και αν έχει προβεί σε ρύθμιση;
Πως μπορεί να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός στην αγορά όταν κάποιος «πιστώνεται» από την ΔΕΗ με τέτοια ποσά;
Δεδομένη απάντηση υπάρχει μόνο στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει όλα αυτά:
Μας εμείς φυσικά…
Κώστας Τόλης
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Απαντώντας στις παραπάνω πληροφορίες, λίγο μετά την ανάρτηση του θέματος, κύκλοι της ΕΑΣ δήλωναν ότι η οφειλή της Ενωσης προς τη ΔΕΗ ανέρχεται σε 337.000 ευρώ, τα οποία είναι ρυθμισμένα. Οι υπόλοιπες οφειλές -αν υπάρχουν-βαρύνουν τους ιδιοκτήτες των εκκοκκιστηρίων τα οποία μίσθωσε η ΕΑΣ Τρικάλων σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

(trikalaenimerosi.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου